Участъкът от автомагистрала Хемус“ между Софийския околовръстен път и с.

...
Участъкът от автомагистрала Хемус“ между Софийския околовръстен път и с.
Коментари Харесай

АПИ: Участъкът със спестения асфалт от АМ „Хемус“ е безопасен, но ще се нуждае от ремонт в следващите години

Участъкът от автомагистрала „ Хемус “ сред Софийския околовръстен път и с. Яна, от който са взети проби от асфалта по искане на Министерство на вътрешните работи е безвреден, заяви ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов в утринния блок на Нова телевизия.

Припомняме, взаимна инспекция на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие на автомагистрала „ Хемус “ през месец декември откри, че в сектора от София до Яна има вложен по-малко асфалт от нужното и шлака в земната основа. При условие за 28 см асфалт, взетите проби са посочили съществуване сред 18 и 21 см, а шлаката в земната основа е в огромно количество.

Проверки и проби се вършат на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Марица “, както и на други сектори от републиканската пътна мрежа, сподели инж. Ангелов.

Една от ядките е взета при 5-ти км от сектора на Автомагистрала „ Хемус “. Тя е от цялостната структура на правата, в която влизат асфалтовите пластове и трошенокаменната настилка под тях. Строителството на това трасе от Автомагистрала „ Хемус “ е стартирало през 2011 година, а през 2013 година е пуснато придвижването, разясни инж. Ангелов. Изпълнено е след извършени процедури по Закон за обществените поръчки и за него са издадени нужните позволения за градеж, като разрешението за прилагане е от 2016 година Не можем да кажем, че сега имаме неприятен път, само че от това, което е като обща структура на пътното тяло и намаляването на общия размер на пътното тяло, можем да обобщим, че времево е понижен експлоатационният интервал на този сектор, изясни ръководителят на УС на АПИ.

Въз основа на направените разбори от взетите проби от Автомагистрала „ Хемус “, Автомагистрала „ Тракия “ и Автомагистрала „ Марица “ ще се даде отговор на въпроса какви съществени поправки би трябвало да бъдат осъществени в бъдеще на тези сектори, които ще костват избрани средства на страната. За сектори с обща дължина от 100 км в околните година-две по първични планирани оценки ще трябват към 500 млн. лева

Председателят на УС на АПИ акцентира, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ не е спряла строителството на Автомагистрала „ Хемус “ и продължава построяването на предпочитаните обекти Видин - Ботевград, Автомагистрала „ Европа “ и Автомагистрала „ Струма “. Полагат се всички старания те да бъдат приключени в период, съобщи инж. Ангелов. Той посочи, че стартира укрепването на свлачището преди тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “. До средата на лятото ще се правят укрепителните действия, тъй че придвижването да може да се пусне в едната тръба на оборудването.

Относно положението на тунелите той заяви, че на пътноподдържащите компании е предоставено разчистване на оборудванията. На тунел „ Мало Бучино “ на Автомагистрала „ Струма “ работата е почнала в четвъртък. Правят се ежедневни обходи, с цел да може при констатиране на нередности те да бъдат отстранени оптимално бързо. До няколко дни ще бъде сложена спомагателна пътна сигнализация в сектора от Северната скоростна дъга при разклона за село Мрамор за безконфликтно прекосяване по правата. Държа всички жители да пътуват по хубави пътища и те да се употребяват по най-безопасния метод, безапелационен е инж. Ангелов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР