Убийството на бизнесмена Петър Христов, близък до ГЕРБ стана и

...
Убийството на бизнесмена Петър Христов, близък до ГЕРБ стана и
Коментари Харесай

THE GUARDIAN: Убийството на Петър Христов повдига въпроса за организираната престъпност в България!

Убийството на предприемача Петър Христов, непосредствен до ГЕРБ стана и една от водещите вести на известният британски вестник The Guardian.

Вестникът оповестява, че един авторитетен предприемач е убит отвън кабинета си в София денем, случай, който може да повдигне въпроси за проведената престъпност в България.

"Убийството на Петър Христов в многообещаващ столичен квартал в понеделник се случи единствено дни, откакто България завладя юздите на шестмесечното ротационно председателство на Европейски Съюз за първи път от присъединението си към блока през 2007 година

Петър Христов, 49-годишен изпълнителен шеф, който поддържа тесни връзки с ръководещата партия в България, е убит в гърдите, до момента в който влиза в джипа си малко след 10 часа в понеделник сутринта. Той бил закаран в болница, само че половин час по-късно умирал от раните си. Свидетелите оповестиха, че стрелбата идва от близка кола.

Ръководителят на националната полиция на България Христо Терзийски съобщи пред кореспонденти, че евентуално бизнесните ползи са зад убийството.

Христов е бил притежател на огромна млекопреработвателна компания "Лактима ", а също имал ползи в строителството, недвижимите парцели и туризма.

Според българските медии Христов е бил покрай ръководещата партия "Европейско развиване на България " (ГЕРБ) и е взел участие в многочислени партийни събития. Вестник "Дневник " го разказва като съдружник на изтъкнат политик от Герб Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи, който е заместник-председател на партията.

Според уеб страницата на ГЕРБ Христов е водил акция през 2016 година за претендента за президент на партията, Цецка Цачева, която е победена от Румен Радев, политически новопостъпил, съдружник на Социалистическата партия.

Убийството на Христов идва при деликатен мониторинг от Брюксел, коъто подлага на критика България, че не се занимава с незаконни банди и публична корупция. Преди три седмици старши данъчен чиновник беше убит в колата си в центъра на София. Той остава в сериозно положение.

България постоянно се пробва да спре в битката против корупцията и правосъдната промяна в годишните мониторингови отчети, които са били обект на присъединението й към Европейски Съюз през 2007 година Въпреки това публични представители на Европейски Съюз считат, че държавното управление е направило стъпки в битката с проведената престъпност, въздействието на незаконните банди е разказано "като необятно публикувано в доста сфери на българския живот " в американското посолство през 2005 година

В отчет на Европейски Съюз, оповестен през ноември, се заключава, че "през ​​последните 10 години се е случила необятна смяна в незаконната среда, като проведената престъпност става по-малко забележима насилствена и съставлява по-малко опасност за стабилността на обществото, в сравнение с в предишното ".

Европейски Съюз също по този начин следи напъните на държавното управление за битка с корупцията на високи места. България е оповестена за най-корумпирана страна в Европейски Съюз от "Трансперънси интернешънъл " и деятелите настояват, че високопоставени чиновници не са били преследвани за корупция.

Миналата седмица президентът Радев наложи несъгласие на законопроект за битка с корупцията, като съобщи, че предложенията няма да бъдат ефикасни и биха могли да бъдат употребявани за гонене на политически съперници. ", написа още в публикацията си The Guardian.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР