Убитият престъпник Нотариуса е бил консултант на единствената неминала стрестестовете

...
Убитият престъпник Нотариуса е бил консултант на единствената неминала стрестестовете
Коментари Харесай

Нотариуса е консултант на Инвестбанк на Петя Славова: АКФ

Убитият нарушител Нотариуса е бил съветник на единствената неминала стрестестовете бг банка Инвестбанк , като забавно съвпадане е, че различен прочул се подмолен кадровик в правосъдната система - Красьо Черния , преди време приемаше магистратите в централата на холдинга на Петя Славова, част от който е банката. Централата обитава също хотела й Феста, офиса и нейния личен дом на върха на билдинга. Тогава обяснението беше близостта на Славова с тогавашния правосъден министър М. Тачева, която след това стана и шеф във компаниите на банкерката.

Славова е стартирала креативния си път от варненската механа Гюрлата, предходна е като притежател преди Г.Гергов през фамозната " дупка в центъра на Варна , и траяла по линия на шефа на Държавна сигурност ген. Любен Гоцев, на чието заравяне последно тя се появи обществено . Във Феста организираха формалните и неофициалните си тържества Висшият правосъден съвет и останалите висши магистрати, преди да има клубове 8-те джуджета и SS.

Консултантството на Нотариуса за навършващата 30 години банка е закрепено черно на бяло в правосъдно дело. Напомняме, че Инвестбанк е съдена за " изгубване " на милиони от сметките на свои клиенти, като най-известният от тях - Боби Манджуков, също беше погубен измежду бял ден в София и дълги години атентатът против него, несъмнено, е неразкрит. По неговото дело съдът позволи като юрист на ищците човек, който те в никакъв случай не са познавали, нито са му давали пълномощие, и той завоюва за банката тази фаза на делото.

Интересно е да се подсети, че Нотариуса е съден за изгубване на дело от същия съд, където никой не си е спомнял да го е виждал, да го познава и така нататък Дори при съществуване на пръстовите му отпечатъци на мястото, откъдето е изчезнало делото и космите в оставената там шапка, които съответстват с неговите, същият съд не откри съображение да го признае за отговорен. Делото беше за имотни измами на неговия наставник. Напомняме тези обстоятелства, с цел да бъде ясна тясната връзка сред Нотариуса, съветваните от него и решенията на съда.

Разплитането на връзките на Нотариуса с Инвестбанк, последно нашумяла със задържането на 9-цифрена ембаргова сума на венецуелското държавно управление и с паричния поток на задържания у нас интернационален лъжец, именуван Вълка от София , е удар на Антикорупционния фонд. Именно от публикуването от АКФ на записи на Ивайла Бакалова в нейни диалози с Нотариуса и нейния юрист, в които е изнудвана да даде 100 000 евро първична такса за " консултантските им услуги "   този воин на нашето време нашумя обществено преди по-малко от 3 години:

" Случайни минувачи: Как Мартин Божанов и Велимир Атанасов, на път за “юридически съвещания по контракт с банка ”, се оказват очевидци по дело на висш прокурор

По наказателното произвеждане номер 11728/2017 година, формирано по жалбата на висш прокурор поради улична кавга с млада жена, в негова отбрана се оказват двама напълно инцидентни очевидци - Мартин Божанов-Нотариуса и неговият юрист и съучастник Велимир Атанасов.

По делото излиза и лист с каузи, преписки и производства, по които Велимир Атанасов и сдруженията на Мартин Божанов дават правно обслужване на “Инвестбанк ”, до чийто основен офис се случва процесната кавга.

Николай Соларов, тогава прокурор във Върховна касационна прокуратура, подава тъжба в Софийска районна прокуратура (СРП) против млада жена за нанесена му лека телесна щета и хулиганско държание. Едва ден след подаването на сигнала прокурор от отдела образува наказателно произвеждане без нормалната в сходни случаи предварителна инспекция.

В хода на следствието се появяват двама очевидци, които напълно удостоверяват версията на висшия прокурор – това са Мартин Божанов-Нотариуса и някогашният арбитър, тогава към този момент юрист Велимир Атанасов, негов съучастник. Те споделят, че пили кафе на улицата до офиса на " Инвестбанк ", на която са консултанти, и станали неволни очевидци на случката в 8 часа сутринта, до момента в който чакали за среща в банката.

В протокола за разпит от досъдебното произвеждане очевидецът Мартин Ангелов Божанов е записан като “неосъждан, юрист от САК ” (б.р. той не е нито едно от двете).

Съдът почита настояването на адв. Гълъбова за даване на консултантските контракти на двамата очевидци с банката. В съдържащия се по делото лист участват и номерата на делата и производствата, по които Велимир Атанасов и сдруженията на Мартин Божанов дават правно обслужване на „ Инвестбанк “.

Този лист и разказаното в резюме наказателно дело 11728/2017 година на СРС демонстрират, че за цялостното изясняване на активността на групата на Мартин Божанов би трябвало да се изследват в детайли всички каузи, в които е взел участие, без значение от процесуалното му качество, и всички контракти, които той и обвързваните с него лица са сключвали ".

Радостина Тонева
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР