Убиецът на полицая при престрелката край село Голям Дервент вероятно

...
Убиецът на полицая при престрелката край село Голям Дервент вероятно
Коментари Харесай

Кметски наместник: По полицая е стреляно от турска страна

Убиецът на служителя на реда при престрелката край село Голям Дервент евентуално е на турска територия. 

За случая са известени граничните управляващи на Турция, като е направена среща на линията на държавната граница за определяне и задържане на причинителя. 

Изпратените дежурства не са открили противозаконни мигранти сега. Към мястото пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Стрелбата сред незнайни причинители и пограничен патрул е станала в гориста околност в нощта против вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти.

Заради убийството е анулирано формалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември. 

Около 20:35 часа в понеделник вечерта незнаен стреля по наряд на „ Гранична полиция ” и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. В резултат на създадените изстрели служителят на „ Гранична полиция ” е умрял на място, а служителят на Министерството на защитата е съумял да се отдръпна от мястото и не е потърпевш. Незабавно към мястото на случая са ориентирани най-близко намиращите се гранични служители на реда.

Кметският наместник на Голям Дервент Иван Франсъзов сподели пред Нова, че всекидневно през селото минават групи с незаконни мигранти. 

Според него по служителя на реда е стреляно от турска страна. 

Той посочи, че там живеят към 30 души. Никой от тях не е чул изстрели нощес. 

Преминаващите мигранти са най-вече сирийци и афганистанци, сподели още Франсъзов. По негова информация починалият служител на реда е от Елхово.

" Мигрантските групи са от по 20-30 души, най-вече младежи от Афганистан и Сирия. Постоянно минават тук през границата и основават блъсканица ". изясни Франсъзов. Граничната ограда е в положително положение, твърди той, само че " мигрантският напън е огромен и тях нищо не ги стопира ".

“Работата по границата в никакъв случай не би могла да завърши. Трябват повече сили и средства, които да се насочат натам, тъй като надали незаконният трафик на хора ще спре или ще намалее в бъдеще. Не е допустимо всяка една обстановка да бъде планувана ”, сподели пък някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Има информация, че починалият е младеж и е фамилен. 

Хората в Голям Дервент споделят, че прекосяването на мигранти през селото е всекидневие. Те към този момент са привикнали. Граничните патрули минават непрекъснато. Това, което се опитахме да разберем от сътрудници на починалия, е, че най-вероятно е патрулирал с автомобил. Може би стрелбата е почнала от турска страна.

Колегите на убития са потресени, добави той.

" Оградата край мястото, където е погубен българският служител на реда, наподобява много необичайно. През десетина метра тя е скъсана, разтворена. Постоянно се вършат опити да бъде закърпена. Вече обаче мигрантите не си вършат труда да я режат, а я минават с огромни стълби за няколко минути. Оградата е като бунище. Там има останки от облекла, обувки ", сподели още Манев. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР