Тя има наситен златистооранжев цвят, предлага се под формата на

...
Тя има наситен златистооранжев цвят, предлага се под формата на
Коментари Харесай

Вижте ползите от честата консумация на куркума

Тя има кондензиран златистооранжев цвят, предлага се под формата на прахуляк, хранителна добавка или корен – куркумата. Една все по-предпочитана фалшификация, която освен прибавя забавен усет на ястията и ги прави по-цветни, само че е извънредно потребна за здравето. Куркумата е от едно растително семейство с джинджифила. В китайската и индийска кухня и медицина се употребява от стотици години за възстановяване на здравето.
Преди банкет на хранителни добавки и консумация се консултирайте със експерт. Вижте 20 положителни аргументи да добавяте по-често куркума към вашите предписания:
  1. Подпомага храносмилането. 2. Смята се, че има противоракови свойства. 3. Спомага за понижаване на възпалението в организма. 4. Допринася за управление на равнищата на кръвната захар. 5. Допринася за управление на равнищата на холестерола.
6. Грижи се за здравето на сърцето.
7. Има антиоксидантни свойства.
8. Укрепва имунитета. 9. Облекчава признаците на артрит. 10. Според някои западни изследвания, потреблението на куркума може да помогне за повишение на серотонина и допамина, които въздействат на настроението ни.
11. Куркумата подкрепя функционалността на черния дроб, усъвършенства детоксикацията и понижава чернодробните нарушавания.
12. Благоприятства здравето на костите и ставите.
13. Насърчава здравословни равнища на кръвно налягане. 14. За куркуминът в куркумата, който е дейното вещество, се счита, че усъвършенства кръвообращението.
15. Защитава мозъка от фактори на стареенето, като оксидативен стрес, може да помогне за паметта и други когнитивни качества, които са склонни да отслабват с придвижване на годините.
16. Полезна е за здравето на очните тъкани.
17. Благоприятства потребните чревни бактерии. 18. Смята се, че потреблението на куркума може да помогне за усмиряване на възпалението в дихателните пътища на дихателната система, с помощта на антиоксидантите, които съдържа.
19. Спомага за понижаване на телесните мазнини, като учените отдават това на куркумина.
20. Допринася за понижаване на главоболието. Мигрената нормално се предизвиква от инфектиране на кръвоносните съдове в мозъка, а куркуминът може да помогне за облекчение на налягането, сочат западни проучвания. Това се дължи на неговите противовъзпалителни свойства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР