Творец машинописец се цели в световен рекорд на Гинес с

...
Творец машинописец се цели в световен рекорд на Гинес с
Коментари Харесай

Творец машинописец се надява да вдъхне втори живот на пишещите машини със световен рекорд

Творец машинописец се цели в международен връх на Гинес с двуметрова рисунка на линията на хоризонта в Лондон и се надява по този начин да окуражи всички да дадат втори късмет на пишещите машини , заяви ДПА.

Джеймс Кук , на 25 години от Брейнтрий, Есекс, се надява да направи международно достижение за най-голяма рисунка, основана благодарение на пишеща машина. Това ще е първи сходен връх, в случай че кандидатурата му бъде утвърдена.

Творбата му е приключена на 17 юни след близо два месеца или 300 часа работа на пишещата машина. За организация Прес асосиейшън Кук сподели, че фамилна двойка го помолила да сътвори панорамна рисунка на лондонския небосвод.

" Казах, че това ще е същинско предизвикателство, тъй като ще бъде най-голямата ми рисунка до момента ", сподели той. " Ако ще върша нещо в такива мащаби, би имало смисъл да ревизира дали не е връх за нещо, по този начин левичарско и нишово като изкуството на пишещата машина ".

Той подал кандидатурата си на Световните върхове на Гинес на 12 май и му била избрана дата за оценка за 10 август.

Кук сподели, че потърсил коя е най-голямата рисунка до момента с пишеща машина и не разкрил нищо, след което подал кандидатурата си в категорията " най-голяма рисунка, основана благодарение на пишеща машина ". 

Творбата му съдържа половин милион печатни знака. Казва, че опитал да употребява мобилно приложение за отброяване на знаците посредством звука от машината, само че то блокирало на 175-хилядния знак. Джеймс Кук поучава искащите да се занимават с сходно изкуство да приказват с бабите и дядовците си, които може да са прибрали някъде остаряла пишеща машина, която " единствено събира прахуляк, а вие можете да ѝ дадете втори живот ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР