Турция се надява да проведе проучвания по дълбоководни сондажи за

...
Турция се надява да проведе проучвания по дълбоководни сондажи за
Коментари Харесай

Турция ще проведе сондажи за петрол край Сомалия

Турция се надява да организира изследвания по дълбоководни сондажи за нефт край крайбрежията на Сомалия през 2025 година, сподели министърът на енергетиката Алпарслан Байрактар ​​в петък в изявление за NTV.

Турция и Сомалия подписаха съглашение за съдействие в региона на петрола и природния газ в морето предишния месец, укрепвайки в допълнение връзките си, откакто тази година реализираха съглашение за защитата.

Що се отнася до геолого-проучвателните работи в Турция, министърът означи, че тази година е планувано да бъдат пробити 140 сондажа за търсене на залежи на въглеводородни запаси.

„ Има кладенци, които планираме да сондираме в Хакари, Ван, северозападно от Габар (находище) и навръх границата (с Ирак). Имаме доста амбициозна стратегия за изследване за 2024 година - продупчване на 140 сондажа. Надявам се вследствие на това да открием нови ресурси там и да ги прибавим към към този момент съществуващите “, сподели министърът.

Турският министър на енергетиката сподели още, че в случай че се реализира задачата за увеличение на дневния рандеман от находището Габар в югоизточната провинция Шърнак от сегашните към 40 000 барела на 100 000 барела, при сегашните цени на петрола на международните пазари, това ще има икономическа на стойност 3 милиарда $.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР