Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неговата управляваща Партия

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неговата управляваща Партия
Коментари Харесай

Ердоган готов за референдум за носенето на забрадки в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) може да сложи на референдум конституционна корекция, защитаваща правото на дамите да носят забрадки, ако тя не бъде призната от Народното събрание, оповестява " Ройтерс ".

ПСР трябваше да показа промяната, в началото препоръчана от опозицията, в Народното събрание през днешния ден. Това се случва в миг, когато партиите в страната са насочили напъните си в опит да привлекат гласоподавателите преди идните президентски и парламентарните избори, планувани за юни следващата година.

През юли предходната година върховният съд на Европейския съюз отсъди, че фирмите в Съюза могат да забранят на мюсюлмански чиновници да носят кърпа при избрани условия.

Решение беше по две каузи, заведени от дами в Германия, които са били отстранени от работните си места поради носене на такава.

Тогава Турция осъди възбраната за носене на забрадки в Европейски Съюз.

Проблемът за хиджаба, обичайна кърпа, носена от мюсюлманките към главата и раменете, провокира разногласия в цяла Европа в продължение на години и акцентира остри разлики по отношение на консолидираното на мюсюлманите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР