Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е бил информиран

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е бил информиран
Коментари Харесай

Ердоган: Нито САЩ, нито Русия ще използват ядрено оръжие

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е бил осведомен след договарянията сред Съединени американски щати и Русия, извършени по-рано тази седмица в Анкара, че никоя от страните няма да употребява нуклеарни оръжия, оповестява " Ройтерс ".

На връщане от срещата на Г-20 в Бали той уточни, че Вашингтон и Москва би трябвало да се срещат постоянно, с цел да може да бъде предотвратена нова международна война, цитира news.bg.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия се сринаха до най-лошото си равнище от десетилетия, откакто Москва стартира нашествието си в Украйна през февруари. Заплахите на съветския президент Владимир Путин за потребление на нуклеарни оръжия във войната в Украйна ускориха опасенията за ескалация на спора.

Ердоган означи и че чака проблемите към покупката на Турция на американски изтребители F-16 да бъдат позволени скоро след срещата с американския си сътрудник Джо Байдън в коридорите на Г-20.

Турският водач съобщи, че Байдън му е споделил, че въпросът е " в негови ръце ".

Г-7 към този момент предизвести, че Москва ще се изправи пред " тежки последици ", в случай че употребява каквито и да е химически, биологични или нуклеарни оръжия във войната си с Украйна.

Русия твърдеше предишния месец, че украинските сили възнамеряват да взривят " мръсна бомба " в Украйна и упрекват за това Москва, с цел да насочат международното публично мнение против нея. Мръсната бомба е стандартно взривно устройство, покрито с радиоактивни материали.

Проверката на МААЕ обаче не откри признаци на " недекларирани нуклеарни действия " в три обекта, които инспектира в Украйна по искане на Киев след обвиняванията на Русия.

На своя ред президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че светът може да се изправи пред " Армагедон ", в случай че съветският му сътрудник Владимир Путин употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР