Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че сделката за зърнения

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че сделката за зърнения
Коментари Харесай

Ердоган обяви важна новина

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери, че договорката за зърнения кулоар е била удължена със 120 дни, съобщи Анадолската организация.

" Споразумението за зърнения кулоар в Черно море е удължено със 120 дни, считано от 19 ноември 2022 година ", уточни президентът на Турция. " Значението на това съглашение се вижда от доставката на повече от 11 милиона тона зърно и хранителни артикули с близо 500 кораба за интервал от 4 месеца ", посочи Ердоган.

Киев пръв съобщи през днешния ден, че договорката се възобновява за 120 дни. " Зърнената самодейност в Черно море е продължена за 120 дни ", написа в Туитър министърът на инфраструктурата Олександър Кубраков, който назова тази стъпка " значима в битката против международната продоволствена рецесия ". Агенция Франс Прес цитира по-рано почитан турски чиновник и интернационален източник, осведомен с договарянията, които също потвърдиха новината. Удължаването на съглашението беше доказано и от Организация на обединените нации.

Доставките на зърно по така наречен зърнен кулоар се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. Първоначалното съглашение е за 120 дни и изтича през ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР