Турските антиваксъри протестираха срещу изискването за PCR тестове за неваксинираните

...
Турските антиваксъри протестираха срещу изискването за PCR тестове за неваксинираните
Коментари Харесай

Антиваксъри протестираха с камили в Турция

Турските антиваксъри стачкуваха против условието за PCR проби за неимунизираните пътуващи в междуградския превоз в Турция. Те използваха камили и магаре в митинга си в квартал Бейоглу в Истанбул, заяви осведомителна организация Демирорен.

Протестиращите обявиха, че свободата им да пътуват е лимитирана заради условието да демонстрират PCR проби.

От името на групата Еркан Трюктен сподели, че им се попречват междуградските пътувания и прикани всички да пътуват с камили, с цел да избегнат възбраните.

" Всеки би трябвало да има камила. Нека пътуваме в близост, както са правили хората в Саудитска Арабия. Нека си върнем свободата да пътуваме ", сподели Трюктен, преди да развее турско знаме, до момента в който язди камила.

„ Тези, които ни сложиха в това състояние, ще бъдат подведени под отговорност един ден “, сподели Тюктен.

Групата възнамерява да се насочи от Истанбул към Анкара с камили, с цел да продължи митингите си и там, означи той.

Привържениците на имунизациите пък организираха различен митинг, като отхвърлиха задължението за носене на маски на публични места.

„ Няма да бъдем маскирани плебеи “ и „ Край на лъжата за общественото разграничаване “, скандираха от групата.

Стотици антиваксъри се събраха наскоро в истанбулския квартал Малтепе за това, което те нарекоха " Голямо събуждане ".

Тълпата, невярваща в " пландемията ", скандира лозунги против Бил Гейтс, за който съгласно тях е част от световен скрит план за надзор на човечеството. " По дяволите, Бил Гейтс! Ще бъдеш съден ", извика един от стачкуващите.

Групата от над 2000 души, някои от така наречен " Движение за опозиция против пландемията ", опроверга формалните данни, свързани с ковид, и нуждата от ваксини, тестванията и маските.

„ Тази пандемия просто продължава с нови и нови ограничавания на нашите свободи и няма край “, сподели Ердем Боз, разработчик на програмен продукт, пред Ройтерс. " Маски, ваксини, PCR проби може да станат наложителни. Тук сме, с цел да изразим недоволството си от това. "

От 6 септември турското държавно управление стартира да изисква удостоверение за имунизация или негативен тест за COVID-19 за всички пасажери в междуградския превоз - самолети, рейсове и влакове, както и за тези, които посещават огромни събития като концерти или театрални представления. Всички неимунизирани учебни чиновници би трябвало да вършат PCR тест два пъти седмично. Маските и общественото разграничаване са наложителни на публични места.ю

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР