Турската полиция залови третата по големина пратка кокаин в историята

...
Турската полиция залови третата по големина пратка кокаин в историята
Коментари Харесай

Турция залови третата по големина пратка кокаин в историята си

Турската полиция залови третата по величина пратка кокаин в историята на страната, заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи Али Йерликая в обществената мрежа Х. Това става на фона на предизвестията на групи, наблюдаващи проведената престъпност, че страната се трансформира във входна точка за опиати към Европа.

Около 608 кг кокаин, най-вече в течна форма, бяха иззети при интервенция в три окръга. 

Иззети са също по този начин близо 830 кг прекурсори, употребявани за обработката на опиата.

Йерликая посочи, че полицейската интервенция е била ориентирана към интернационална група, за която се твърди, че е ръководена от човек с ливанско и венецуелско поданство, който е измежду четиримата арестувани задгранични членове на " проведената незаконна група ", дружно с девет турски жители.

„ Количеството кокаин, конфискувано при... интервенцията, е третото по величина количество кокаин, хванато едновременно в Турция “, посочи Йерликая.

Групи, които следят проведената престъпност, са на мнение, че Турция става все по-голям директен център за кокаин, приближаващ от Южна Америка към Европа, защото контролът на пристанища като Ротердам в Нидерландия е все по-строг.

В отчет от октомври предходната година " Глобалната самодейност против транснационалната проведена престъпност " уточни, че нарастването от 44 на 100 при конфискациите на кокаин в Турция сред 2021 година и 2022 година не е отразено в данните за вътрешното ползване, „ което допуска, че страната евентуално ще служи като кулоар за опиати ".

Най-голямото количество опиати в Турция - 1,1 тона кокаин, прикрит в пратка банани от Еквадор, бе хванато в средиземноморското пристанище Мерсин през 2021 година

Откакто встъпи в служба през юни предходната година, Йерликая води яростна политика против проведената престъпност в Турция, с цел да опровергае изказванията, че страната се е трансформирала в леговище за задгранични нарушители.

Той постоянно разгласява детайлности за най-новите полицейски интервенции против наркотрафиканти, измамници и други нарушители.

Днешната обявата в обществените медии включва видео с трагична музика, показващо явни записи от камери за наблюдаване, огромни пластмасови контейнери и машина за сплескване.

Kocaeli merkezli 3️⃣ ilde elebaşılığını Lübnan ve Venezuela uyruklu olan Danı Talal Awad Abushanap’ın yaptığı “Uluslararası Uyuşturucu Madde ” Organize Suç Örgütüne yönelik düzenlenen “NARKOÇELİK-11 ” operasyonlarında toplamda;
6️⃣0️⃣8️⃣ Kilogram Kokain ve
8️⃣2️⃣7️⃣ kilo 5️⃣0️⃣0️⃣ gram…
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya)

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР