Туркменистан, който разполага с четвъртите по големина запаси от газ

...
Туркменистан, който разполага с четвъртите по големина запаси от газ
Коментари Харесай

Туркменистан губи битката за износ на газ за ЕС заради липсата на финансиране на тръбопровод

Туркменистан, който разполага с четвъртите по величина ресурси от газ в света, губи от други страни при планирането на доставки за Европа, в това число заради проблеми с финансирането на построяването на Транскаспийския газопровод, съобщава Блумбърг. Привлекателността на огромния газов план понижава, защото той може да бъде сменен от по-евтин и по-бърз вид.

Неназован чиновник на Европейски Съюз съобщи пред Bloomberg, че не е имало контакти с Туркменистан по отношение на износа на газ. В същото време Съединени американски щати усилват доставките на полутечен природен газ за Европа, а Израел приготвя газов план в Средиземно море, в който Европейски Съюз е евентуален клиент.

Според специалистите Туркменистан би трябвало да откри канали за връзка със страните от Европейски Съюз, с цел да провежда доставките. В същото време построяването на Транскаспийския газопровод може да отнеме години. Според Bloomberg един по-малък план би разрешил на Туркменистан да стартира да изнася газ за Европа няколко месеца по-късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР