ТУНИС, Тунис (AP) — Адвокати в Тунис излязоха по улиците

...
ТУНИС, Тунис (AP) — Адвокати в Тунис излязоха по улиците
Коментари Харесай

Докато кризата в Тунис ескалира, адвокати стачкуват срещу арестуван колега, който според тях е бил измъчван

ТУНИС, Тунис (AP) — Адвокати в Тунис излязоха по улиците в четвъртък, с цел да стачкуват против поредност от скорошни арести, които раздрусаха страната предходната седмица и предизвика интернационално неодобрение.

Демонстрацията в столицата на северноафриканската страна пристигна дни откакто двама юристи бяха задържани – единият беше изведен жестоко от централата на адвокатската гилдия, а другият трябваше да бъде приет в болница, откакто получи пострадвания, до момента в който е арестуван от силите за сигурност.

И двамата бяха упрекнати в нарушение на закон за киберпрестъпността, забраняващ подправените вести, които управляващите от ден на ден употребяват, с цел да се насочат към критици.

Националната адвокатска гилдия прикани за национални стачки в понеделник и провежда „ ден на яд ” в четвъртък, който включваше митинги и втори ден на стачка.

Заедно с деятели и цивилен групи, те се събраха пред столичния съд, скандирайки за независимост, в поддръжка на своите сътрудници и против това, което те на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР