Тулуза се наложи над Рен с 2:1 като гост в

...
Тулуза се наложи над Рен с 2:1 като гост в
Коментари Харесай

Тулуза победи Рен на фона на сериозни боеве между феновете на двата отбора по улиците

Тулуза се наложи над Рен с 2:1 като посетител в 29-ия кръг на френската Лига 1 и направи сериозен удар по упоритостите на бретанците да се преборят за квота за европейските шампионати през есента. А срещата стартира съвършено за Рен, откакто 18-годишният гений Дезире Дуе откри резултата единствено след 20 минути игра, прокарвайки топката от дребен ъгъл при подаване на Жанюел Белокен.

Но две минути по-късно Тулуза – които се намират в серия от три мача без проваляне, изравни. Разписа се венецуелският халф Кристиан Касерес, който овладя на гърди пас от някогашния футболист на Левски Стайн Спиъринг и прати топката в мрежата. В 32-ата обратът стана цялостен с гол на малийския бранител Муса Диара.

Събитията на терена се разгорещиха в края на мача, когато вратарят на Тулуза Гийом Ресте падна на земята при меле и навалица сред футболистите. Но това се оказа дребен проблем поради събитията, разиграли се няколко часа преди срещата. Полицията трябваше да се оправя с жестоки улични борби сред хулигани от двете страни с общо към 150-200 души, довели до леки пострадвания. Френските медии оповестяват, че един почитател на Тулуза се нуждае от болнично лекуване поради контузия в главата.

В интернет се появиха видеа показващи офанзива на по-многобройна група почитатели на Рен против такава от Тулуза. Нямаше полиция в региона, което допуска, че боят е бил авансово уречен зa такова място.

Инцидентите във френския футбол с почитатели на разнообразни отбори се върнаха с цялостна мощ през този сезон, като най-често страдат рейсове с последователи на гостуващите тимове, както и заведенията в регионите на игрища и автогари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР