Цялото Обединено кралство е изложено на риск от ужасяващата криптоспоридиума,

...
Цялото Обединено кралство е изложено на риск от ужасяващата криптоспоридиума,
Коментари Харесай

Замърсяване на водата в Девън: Цялото Обединено кралство е изложено на риск от криптоспоридиуми, предупреждава експерт

Цялото Обединено кралство е изложено на риск от ужасяващата криптоспоридиума, открита в чешмяната вода в Девън, предизвести специалист.

Около 16 000 семейства и компании в региона на Бриксам в Южен Девън е било казано да не употребяват водата от чешмата си за пиянство, без първо да я преварят и охладят. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) сподели, че 22 случая на криптоспоридиум, водна болест, породена от миниатюрен паразит, са били доказани единствено в рибарския град.

Но специалист по инфекциозни заболявания предизвести, че могат да зародят нови огнища на криптоспоридиум се срещат в други елементи на Обединеното кралство, защото неприятният бъг може да се популяризира непосредствено от различен човек или животно посредством допиране на изпражнения. Паразитът може да живее в червата и изпражненията на инфектирани хора и животни.

Професор Пол Хънтър, учен в Университета на Източна Англия, сподели, че хората могат да се заразят след посещаване на родственици в Девън или тези в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР