Цялата продукция на земеделските производители в района на Дулово е

...
Цялата продукция на земеделските производители в района на Дулово е
Коментари Харесай

Градушка като яйце помля цялата реколта в Дулово

Цялата продукция на земеделските производители в региона на Дулово е унищожена от падналата през вчерашния ден градушка. Днес е почнал и списък на провалите по къщите, сподели пред Би Ти Ви ръководителят на общинския съвет в града Невхис Мустафа.

" Вчера през Дулово мина едно злополучие, което аз не съм виждала през живота си. За благополучие вредите са единствено материални. Сутринта обиколих улиците и видях, че огромна част от къщите са в окаяно положение ", изясни тя.

Местните хора описаха, че ледените парчета са били с размера на яйце. Междувременно през днешния ден от организацията за битка с градушките пуснаха известие до медиите, в което се споделя, че облаците над община Дулово са били " обработени, което е понижило вредите от падналата градушка на 6 август ".

По данни на организацията, противоградовата отбрана е почнала в 9,50 часа и е траяла до 15 часа, като са изстреляни 54 палки и 288 пиропатрона. " Благодарение на дейностите на ИА " Борба с градушките " доста е понижен размерът на ледените зърна, а продължителността на дъжда и вредите са лимитирани ", споделят от организацията.

Уточнява се, че заради нахлуване на облака в методите за политане и кацане на летище Варна работата по обработването му е прекъсната, което е довело до формиране на нов лед в него и градушка в обособени региони на община Дулово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР