Цяла България е разкопана, започнати са безброй много обекти без

...
Цяла България е разкопана, започнати са безброй много обекти без
Коментари Харесай

Комитова: Цяла България е разкопана, а фирмите работят без заплащане

Цяла България е разкопана, стартирани са безчет доста обекти без финансово поръчителство, съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова по време на парламентарния надзор. Тя дава отговор на поредност от въпроси за спрени пътни поправки в няколко области.

Комитова посочи нуждата от обезпечаване в този бюджет на милиард и половина лв. за тази година. Най-важното, с което се обръщам към вас, Народното събрание да разреши на който и да е министър или държавно управление да направи отклоняване от Закон за обществените поръчки, тъй като не може един контракт за 20 млн. лв. с спомагателни задачи да става 200 млн. лв., сподели министърът.

Тя даде образец с ремонт на път в Монтана за 13 млн. лв., като срокът за осъществяване е 31 май и към днешна дата са изпълнени 13 на 100 от дейностите, и добави, че по този път работи компания, която е имала контракт за 19,6 млн. лв. и с спомагателните 17 задачи договорът ѝ е станал 26 млн. лв..

При разбор на министерството на настоящата поддръжка и ремонт на пътищата е открито, че през 2021 година в бюджета на АПИ за този тип действия са планувани 382 млн. лв., а пътната организация по тези контракти поема задължения за 2,9 милиарда лв., от които 1,5 милиарда лв. би трябвало да се усвоят тази година, а останалите през 2022 година

При разбора е станало известно, че тези пари ги няма планувани в бюджета за тази година, добави министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР