ЦСКА-София се похвали с поредна крачка по пътя към старта

...
ЦСКА-София се похвали с поредна крачка по пътя към старта
Коментари Харесай

ЦСКА-София се приближава до разрешително за новия си стадион

ЦСКА-София се похвали с поредна крачка по пътя към старта на реконструкцията на стадион " Българска войска ", заяви клубът на формалния си уебсайт.

Новината от през днешния ден е, че окончателният план е бил входиран в Направление „ Архитектура и градоустройство “ към Столична община. 

Което значи, че клубът е покрай финалната права. Ако и въпросната институция утвърди плана, ще остане само Столичният общински съвет (СОС), само че неговото " да " би трябвало да е условност, в случай че всички спънки и стадии са преминати и е спазен законът.

" Преминахме през голям брой и тежки процедури, полемики, проблеми и решенията им, с цел да стигнем до утвърждението на безусловно всички институции, пред които законът изисква да представим плана, се споделя в известието на ЦСКА-София. - Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет поддържа без нито един глас „ срещу “ всички наши хрумвания. Въпреки компликациите, жалбите и недоброжелателите, Регионална инспекция за опазване на околната среда се изрече в цялостна поддръжка на плана. Преди дни получихме позитивно мнение и от НИНКН, за което се борихме месеци наред. Пожарната и СРЗИ също и без възражения дадоха зелена светлина за реконструкцията на „ Българска войска “. "

ЦСКА-София трябваше да премине през доста тъжби, импортирани в съда и общината, както и през съпротива в СОС, най-много от общински съветници от Демократична България. Сред тях бяха Иво Божков и Марта Георгиева. Техният мотив бе не против нов стадион по принцип, а че се " гази законът ", защото неналичието на подробен организационен проект (ПУП) за Борисовата градина обезсмисля плана.

Именно заради това се стигна до десетки тъжби. А ЦСКА-София промени плана няколко пъти, отказвайки се от градеж като подобен от " кота нула ". Вече става въпрос за " реорганизация " със опазване на насипите, върху които е построен актуалният стадион - към този момент много амортизиран и даже рисков.

Клубът споделя, че ще върне на парка 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде разтурена, а като цяло на мястото на сегашните здания ще има  " богата на зеленина паркова среда ".  " Червените " дават обещание да засадят над 300 дървета. С горното ЦСКА-София разчита да покрие - даже в задатък, екологичните правила.

" Близо година екипът, зает със стадиона, работи неуморно, с цел да показа документи, към която никой да няма забележки. Благодарни сме за консенсуса реализиран във всяка една институция и за поддръжката, която получихме, с цел да осъществяваме една концепция, която е в изгода освен на състезателен феномен като ЦСКА, а на цялостен един град - на нашата столица. Заради всички позитивни мнения, които получихме дотук, имаме вяра, че няма да срещнем проблем и на финалната права, в последния виновен орган - НАГ ", споделя още ЦСКА-София. 

И приключва по този начин:

" Колкото до жалбите, които бяха входирани от недоброжелатели по време на целия по този начин и по този начин комплициран развой, всички те бяха отхвърлени от способния съд. ЦСКА в никакъв случай не е бил толкоз покрай това да получи опцията да осъществя тази своя толкоз огромна фантазия - да има нов дом. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР