Цитатът е от публикация във Фрог нюз от 12.05.2015 г.

...
Цитатът е от публикация във Фрог нюз от 12.05.2015 г.
Коментари Харесай

Успя ли Борисов чрез медиите да ни превърне в стадо свине? Сега е моментът ГЕРБ да изтрезнее

Цитатът е от обява във Фрог нюз от 12.05.2015 година Още 11 пъти оттогава до 2021 година сме разгласили информации, че Борисов има съучастничество и има акции от разнообразни медии, в това число и в известни " жълти " издания. Затова не е изненада, че Борисов е решил да пусне публицист в борбата за София. Бил му е подръка за сходна приложимост.

 

Номинацията на довчерашния новинарски началник Антон Хекимян за кандидат-кмет на ГЕРБ за София е дело само и единствено на Бойко Борисов. Може да са изписукали още две-три гласчета, само че е било, с цел да се имитира разискване – за протокола.

Няма значение какъв е претекстът на Борисов да хвърли прочут (известен не значи наложително добър и независим) публицист в борбата за кметския пост в столицата. Решението даже не е автентично, само че пък разкрива злокобна безпардонност: Ще върша каквото си желая, не ме интересува какво мислите.

 

Много пъти съм писал, че Борисов не би трябвало да бъде подценяван. Но съм твърдял също, че не трябва да бъде и надценяван. 22 години във властта – откогато е назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи през 2001 година – Борисов съумява да се задържи в нея, сътвори партия, с която ръководи страната и множеството общини съвсем три петилетки. Марксист-ленинец и правилен член на Българска комунистическа партия, запазил партийния билет и до през днешния ден, той съумя да сътвори мита, че е десен политик, да стане една от значимите фигури в ЕНП, да се популяризира като евро-атлантик и в това време да прави чупки в кръста пред Путин и да обслужва неговите ползи, в това число да му свърши мръсната работа работа по прокарването на Руски/Турски поток през България, улеснявайки вероломното нахлуване против Украйна.

 

След подобен престой във властта човек губи визия за действителността.

 

Борисов е сътворил доста гафове, само че те биваха замитани под килима, тъй като е държал институциите под собствен надзор.

 

Чрез подвластни медии Борисов и ГЕРБ са имали опция да манипулират публичното мнение. „ Дайте ми средствата за всеобща информация и аз ще трансформира народа в стадо прасета “, - казвал Гьобелс. Борисов е добър възпитаник, без значение, че някой ще се засегне.

 

Точно това ни споделя той с номинацията на Хекимян.

 

Щом е имал собствен човек на подобен пост в една от най-големите медии в България, какво остава за останалите?

 

Издигането на Хекимян е обществено самопризнание на Борисов, че от години владее съществени редакции и посредством свои „ къртици “ подрежда новините, гостите, степенува „ по значимост “ информациите, експонира едни тематики за сметка на други, манипулира значимостта на избрани събития и прочие

 

Това самопризнание е тежък удар против бТВ (Хекимян не го броим…). Но ударът е и върху ГЕРБ. И най-верните последователи на партията с розови очила са в положение на вина, тъй като нямат даже фиктивен мотив против подозренията, че Борисов е направлявал какво и по какъв начин да се случва в разнообразни медии.

 

В момента „ къртици “ и в други медии се потят щедро, да не лъснат и техните имена в листата с борисови ибрикчии. Ще ги познаете обаче по метода, по който ще отразяват предизборната акция и комфортните въпроси, които ще задават на „ сътрудника “ Хекимян, както и на останалите представители на ГЕРБ.

 

В ГЕРБ мълчат, както нормално, когато Борисов е наложил еднолично своето мнение. Вождизмът при него и в партията му е развъртян до патология. Това може да е носило изгоди преди, само че сходен модел рано или късно се разпада. Същото важи за прикриването и замазването на бруталната корупция, наложена по време на борисовото ръководство. Циреят ще се спука, каквито и покупко-продажби да се пробва да подписа Борисов с сътрудници, съперници и ръководители на институции.  

 

Време е в ГЕРБ да изтрезнеят и да вземат зряло решение: да му благодарят и да го закичат с купата „ почетен ръководител “. След това да признаят огромните провали и да заявят подготвеност да понесат следствията, планувани в закона. Част от тях също ще изгорят, само че това е единственото избавление.

 

Всичко друго ще е продължение на деградацията – политическа, партийна и социална. Това жителите няма да простят, колкото и търпеливи да са.

 

Независимите от Борисов медии може да не са доста, само че ги има и няма да го остават на мира.

 

Винаги идва ден, в който на народа му писва да е „ стадо прасета “ и от царя-свинар...

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР