Циклонът достигна сушата около 19:20 ч. местно време на източното

...
Циклонът достигна сушата около 19:20 ч. местно време на източното
Коментари Харесай

Циклонът Фреди връхлетя Мадагаскар

Циклонът доближи сушата към 19:20 ч. локално време на източното крайбрежие, а Националната работа за ръководство на риска на страната го назова един от най-силните циклони, удряли острова, макар че от този момент той отслабна.

Жертва на бурята стана 27-годишен мъж, който се удави покрай пристанището Маханоро, преди бурята да доближи сушата на 30 км северно от град Мананджари.

Крайбрежният град с население от 25 000 души към момента е обиден от миналогодишния циклон " Батсирай ". Най-малко 8000 души бяха евакуирани от региона на Мананджари и управляващите на Мадагаскар обявиха, че засегнатият от циклони остров е въвел ограничения за свеждане до понижение на загубите на човешки живот от " Фреди ".

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации предизвестява, че повече от 2,3 милиона души могат да бъдат наранени от " Фреди " - първият циклон през сегашния сезон.

Наскоро обаче островът беше връхлетян от друга мощна стихия - " Ченесо ", която провокира обширни наводнения и лиши живота на минимум 33 души, а повече от 90 000 души бяха наранени предишния месец, заяви Радио Франс Интернационал.

След като премине през Мадагаскар, курсът на " Фреди " може да го води до Мозамбикския пролив и да се ускори още веднъж, преди да доближи в Мозамбик и вероятно да се реалокира в Зимбабве.

Във вторник управляващите на Мавриций също анулираха предизвестието за циклон, откакто в понеделник вечерта Фреди мина на към 190 км от крайбрежията на Мавриций, без да аргументи огромни вреди. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР