ЦИК отказа да заличи Лена Бориславова като избрана за депутат

...
ЦИК отказа да заличи Лена Бориславова като избрана за депутат
Коментари Харесай

Лена Бориславова ще трябва да се закълне като депутат, ЦИК отказа да я заличи

ЦИК отхвърли да заличи Лена Бориславова като определена за народен представител в 49-ото Народно заседание, каквото заявление тя подава пред ЦИК по рано през днешния ден.

Заявлението остана за сведение, а членовете на Комисията спориха дали да върнат на Бориславова стимулирано писмо с отвод, като обяснят, че нямат такова пълномощие, откакто листата с определените за депутати е обнародван в Държавен вестник.

Това предложение, направено от заместител ръководителя на ЦИК Цветозар Томов, не събра нужното болшинство. Така заявката остана за сведение, а Лена Бориславова е народен представител. Утре тя би трябвало да постави клетва, след което може да изиска да бъде освободена от Народното събрание със заявление до ръководителя на новият парламент.

Подаденото от Лена Бориславова заявление, с което тя се отхвърля да е народен представител от групата на коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България " в 49-ото Народно заседание, не е включено в дневният ред на днешното съвещание на Централната изборна комисия.

В ексклузивен брой на Държавен вестник от през вчерашния ден беше обнародвано решението на ЦИК с поименния състав на новоизбрания парламент.

По-рано през днешния ден тя съобщи, че се отхвърля от депутатското си място в 49-ото Народно заседание:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР