Центърът на Минесота Тимбъруулвс Наз Рийд бе избран за Шести

...
Центърът на Минесота Тимбъруулвс Наз Рийд бе избран за Шести
Коментари Харесай

Център на Минесота изпревари съотборник на Везенков за приза Шести човек в НБА

Центърът на Минесота Тимбъруулвс Наз Рийд бе определен за " Шести човек на годината " в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

За наградата, който се дава на играча с най-соледен принос от пейката, Рийд бе предпочетен пред съотборника на Александър Везенков в Сакраменто Кингс Малик Монк. Той събра 45 първи места в анкетата на спортните публицисти в Съединени американски щати, като получи общо 352 точки - с 10 точки повече от втория Монк, който зае 43 първи места. 

Трети с 81 точки е центърът на Милуоки Бъкс Боби Портис.

Рийд, който кара петия си сезон в НБА, е третият състезател в историята на НБА, който печели оценката, носещо името на Джон Хавличек, откакто не е бил определен в драфта на НБА. Преди това сходно достижение записват само Джон Старкс от Ню Йорк Никс през сезон 1996/97 и Дарел Армстронг от Орландо Меджик през сезон 1998/99.

През сегашния сезон 24-годишният Рийд  записва по 13,5 точки и 5,2 битки приблизително на мач, като вкара рекордните в кариерата си 169 тройки.

Наз Рийд е първият баскетболист на Минесота Тимбъруулвс, който печели оценката за най-хубава запаса.

В сряда НБА връчи първата си самостоятелна премия. Тя бе за " Най-проспериращ състезател " и бе извоювана от гарда на Филаделфия 76ърс Тайрийс Макси./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР