Центърът на град в Обединеното кралство е наводнен с птичи

...
Центърът на град в Обединеното кралство е наводнен с птичи
Коментари Харесай

Чайки и гълъби тероризират град. Борят ги с ястреби?

Центърът на град в Обединеното кралство е наводнен с птичи гуано. Местните дефинират за виновници за обстановката чайките и гълъбите в обитаемото място, чиято популация нараства.

Общинският съвет на Ашфорд в Кент даже обсъждал да се докара ястреб, с цел да изплаши крилатите вредители. Плановете обаче били отхвърлени, след като  управляващите открили, че няма незадоволителна потребност от сходен дръпнат бранител.

Местните поданици останаха разочаровани от решението, като притежателите на компании в изключително мощно засегнатия търговски център Park Mall приканиха да се направи нещо, с цел да се освободи региона от гнездящи гълъби.

„ Разхождаш се и те гукат над теб. Всички бебета кряскат и по-късно могат да акат върху вас. Мисля, че те са проблем и съветът евентуално трябваше да хване ястреба “, споделя тъгите си Винс Монтичели, който е притежател на The Record Store в общинския търговски център.

Плановете за показване на ястреба били разисквани за първи път предходната година. Съветът възнамерявал да стартира четиримесечен опит, при който подготвен експерт да се разхожда с ястреб в ръка всяка седмица.

Очакваше се също птицата да се трансформира в „ забавна атракция “ за купувачите, както и да помогне да се освободи центъра на града от по-малко мечтани животни. Оттогава обаче процесът е преустановен и управляващите в този момент споделят, че „ държат обстановката под надзор “, предава " Дейли Стар ".

„ Ние проучихме деликатно и след консултация със съответните заинтригувани страни и локални компании считаме, че сега няма задоволителна потребност от сходна мярка, която да бъде въведена в центъра на града “, коментира представител на локалните управляващи.

А други спекулират, че ястребът може да аргументи повече проблеми, в сравнение с си коства. Конър Мун, член на личния състав на Simply Vape на основната улица на града, счита, че локалните поданици може да се уплашат от хищника – и счита, че локалните птици не предизвикват действителни проблеми.

„ Птиците не ни предизвикват никаква щета, в никакъв случай не съм забелязвал птичи бъркотии по прозорците на магазина “, сподели Конър. „ Всички се събират пред магазина на основната улица, тъй като хората постоянно седят и ги хранят.

„ Някои хора може да се опасяват от ястреби. Гълъбите не са проблем и в случай че бъде докаран ястреб, това може да спре някои хора да идват тук изцяло. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР