Център Амалипе“ има удоволствието да Ви уведоми, че вече са

...
Център Амалипе“ има удоволствието да Ви уведоми, че вече са
Коментари Харесай

Център Амалипе обяви конкурс за Образователен медиатор на годината

Център " Амалипе “ има удоволствието да Ви уведоми, че към този момент са ясни петимата финалисти, които ще се борят да завоюват вашето доверие и глас за огромната премия " Образователен посредник на годината “.

Всички просветителни посредници са " Човек на годината “ и всички те са " Образователен посредник на годината “. И въпреки всичко един би трябвало да бъде отличен.

От 15 изпратени номинации, са определени пет финалисти, които покриват следните критерии:

• Да е работил интензивно с деца от ДГ и възпитаници от 1-12 клас

• Да има забележителен резултат в постигането на разговор сред родители и училище/ ДГ, посредством теренна работа

• Да е инициирал акции и събития, свързани с ромската общественост (култура, традиция, история, език, превъзмогване на отрицателни практики) (минимум 2 акции или действия, проведени от Център Амалипе)

• Да е съдействал за развиването и обогатяването на средата в учебно заведение, посредством образуване на приемливост и почитание към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната еднаквост измежду децата

• Да има новаторски практики в своята работа

• Да има положителни достижения в работата си на терен – припознаване от родителите измежду общността, съвещания с родители, връщане на деца в класните стаи, стимулирани възпитаници за продължаващо обучение.

• Да е взел участие интензивно в ОРЕС - посредством разпределяне на работни листи за деца, които не са имали устройства, както и подпомагане за деца, които са изпитвали усложнения с потреблението на платформите за образование в ОРЕС!

• Да е полагал старания за връщането на децата назад в класните стаи, посредством съвещания измежду общността, подкрепяне процеса на тестване на учениците и други

• Да е взел участие в най-малко 3 срещи проведени от център " Амалипе "

Петимата финалисти, които не престават напред в конкуренцията за продобиване на огромната премия " Образователен посредник на годината “ са:

Фатме Арслан, Георги Самиров, Николай Огнянов, Тихомир Георгиев, Мира Стефанова.

Всеки има право да поддържа своя кандидат, който да завоюва огромната премия. Може да го извършите, като харесате неговата фотография на страницата на фондацията.

Срокът за гласоподаване е 30 декември 2021!

Мира Стефанова от Добрич е един от петимата финалисти в състезанието на център " Амалипе “ за огромната премия " Образователен посредник на годината “.

Тъжна орис. Така дефинира живота си 31-годишната Мира, която е от ромски генезис. Останала от дребна без родители, учила единствено до първи клас, задомена прекомерно рано. Твърде рано станала майка на две деца, които са отнети от мъжа й. 

Мира към този момент трета година е учебен посредник в с. Победа към ОБУ,,Добри Войников “. Още преди този момент тя е провела благотворителни и дарителски акции в селата към Добрич.

Днес младата жена е един от финалистите в състезанието на център “Амалипе " и има потребност от нашата помощ, с цел да победи и грабне огромната премия, която същински заслужава.

Мира е от с. Царевец и има две деца, които вървят постоянно на учебно заведение. Тя има дребна наследствена къща в селото си, която употребява за срещи с деца, родители, за осъществяване на разнообразни полемики, против ранните бракове, полезността на образованието и други

Младата жена е  разпозната в общността и разполага с огромно доверие от локалната общественост, изключително от родителите. В момента приключва в независима форма на образование междинното си обучение, като фантазията й е да приключи висше обучение със компетентност " Социална педагогика “. Но тя още занапред оказва помощ на ресурсния преподавател в учебно заведение, където е учебен посредник и се оправя доста добре със своята работа, показват от център " Амалипе “.

Всяка събота и неделя тя посещава родители и деца в пет села. Празнува с децата и родителите рождените им дни, празници, даже им оказва помощ с уроците, като сядат дружно да учат. Голяма част от всичките тези действия, Мира обезпечава от личните си средства, а когато няма търси от разнообразни донори.

Миналата година за Коледа Мира раздаде към 100 якета и други дарове. За тази Коледа подаръците за децата от Мира и нейните донори още веднъж са подготвени и този път това са 75 чифта зимни обувки и доста – доста кутии с дарове. Помагат на Мира нейните другари от Америка и от България. Чрез Мира те имат опция да вършат положително за нашите деца. Тя мечтае да има шофьорска брошура, с цел да може да посещава децата по-лесно. Децата виждат нея, като своя спасителка, майка, другарка. Мира е човек с огромно сърце и с огромна упоритост да помогне на всички нуждаещи се деца. Тя е и доброволец към център " Амалипе “ от 7 години.

За благотворителната активност, която Мира прави, постоянно търси подпомагане и от организация " Форум за дами “ от Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР