Цените на имотите остават трайно високи. Според експерти така нареченият

...
Цените на имотите остават трайно високи. Според експерти така нареченият
Коментари Харесай

Програмист: Видях оферта за евтина къща на 160 години и реших да си я взема. Животът на село е много по-спокоен

Цените на парцелите остават трайно високи. Според специалисти по този начин нареченият " заможен балон " неизбежно ще се спука. За образец дават страните в огромна част от Западна Европа, където през последните години цената на жилищата понижава. У нас, брокерите изясняват, че търсенето се дължи на завърналите се гурбетчии. А шлагер на пазара са селските къщи.

32-годишният Ивайло е родом от Габрово. Завършва университета във Велико Търново и взема решение да остане да живее в региона. Бюджетът на младия мъж стига за къща във великотърновското село Кесарево, която се нуждае от ремонт, информира Bulgaria ON AIR.

" Видях една оферта за евтина къща на 160 години и по тази причина взех решение да си я взема. Къщата беше евтина и в много занемарено положение, само че започнах да я поправям. Работя в IT сферата и компанията ни разрешава да работим от у дома и ми е много комфортно, тъй като не се постанова да пътувам ", показа Ивайло.

Ивайло споделя, че за него животът на село е страховит.

" Много е умерено, няма непотребни шумове от коли, от съседи, от заводи. Въздухът е по-чист, имам двор, в който аз персонално съм избрал да отглеждам овощни дръвчета ", сподели още Ивайло.

А съгласно специалистите, логиката е цените на парцелите да стартират да падат. Нещо, което към този момент е реалност в Западна Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР