Цените на горивата вървят нагоре. За седмица бензинът и дизелът

...
Цените на горивата вървят нагоре. За седмица бензинът и дизелът
Коментари Харесай

Цените на горивата вървят нагоре

Цените на горивата вървят нагоре. За седмица бензинът и дизелът са поскъпнали с две стотинки.

През последната седмица най-масовият бензин А95 от 2,60 лв. е станал 2,62 лева, а дизелът от 2,65 лева се е нараснал до 2,67лв., демонстрират данните на профилирания уебсайт Фуело.

Причината е покачването на цените на петрола на международните тържища.

Според специалисти у нас един от главните фактори, който въздейства на цените на горивата сега, са точно геополитическите връзки в Близкия изток и нападенията на хутите в Червено море.

Търговците регистрират, че в другите региони продажбите на бензин и газ варират освен на национално равнище, само че и в границите на един град

Дони е водач с дълготраен опит и следи цените на горивата непрекъснато.

„ Единственото, което въздейства на цените на горивата това са интернационалните цени на суровия нефт. Както енергийната успеваемост, по този начин и биогоривата, по този начин и новите условия по отношение на търговията на излъчвания в превоза, са все неща, които ще оскъпяват от ден на ден цените на горивата “, уточни Светослав Бенчев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.

„ Всички доставки, изключително на нефт от Саудитска Арабия, които доста зависят от сигурността на прекосяването през проливите, са повода, заради която виждаме тези съществени покачвания “, добави Адриан Николов, икономист в Института за пазарна стопанска система.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР