Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола пак тръгнаха нагоре днес

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия на 2 май, четвъртък се покачват след издание на данните за запасите от горива в Съединени американски щати.

Цената на фючърсите за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание е на равнище от 83,95 $ за барел, което е покачване с 0,51 $ (0,61%) спрямо предходната сесия. В сряда договорите спаднаха значително – с,89 $ (3,4%) до 83,44 $ за барел.

Фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 79,45 $ за барел – нарастване с 0,45 $ (0,57 %). При затваряне на предходната търговия договорите за този вид поевтиняха с 2,93 $ (3,6%) до 79 $ за барел.

Двата сорта приключиха търговията в сряда на най-ниското равнище от 12 март. По предварителни данни, през април вид Brent е поскъпнал с 0,4%, WTI е намалял с 1,5 на 100.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали до най-високото равнище от средата на февруари – със 7,26 млн. барела до 460,89 млн. барела, се показва в седмичния доклад на EIA към министерство на енергетиката на страната.

Стоковите ресурси от бензин са се нараснали с 344 хиляди барела, достигайки до 227,09 млн. барела. Резервите от дестилати са спаднали със 732 хиляди барела до 115,85 млн. барела.

Експертите са очаквали понижаване на запасите от нефт с 2,5 млн.барела, на бензин – с 1,02 млн. барела и растеж на запасите от дестилати с 1 млн. барела.

Подкрепа на петролните котировки в четвъртък оказват и слуховете, че държавното управление на Съединени американски щати се готви да попълване на стратегическите запаси на страната по цена, която да не е по-висока от 79 $ за барел, написа Trading Economics.

Междувременно анализаторите от Goldman Sachs Group предвидиха, че фючърсите за петрола вид Brent към края на годината ще са 84 $ за барел. Освен това от банката считат, че проблеми в бъдеще с доставките от Близкия изток и от Русия поради спорове няма да има. Анализаторите означават позитивните вести за понижаване на напрежението сред Израел и ХАМАС, което води и до спад на спекулативното позициониране.

Все отново има неизясненост във връзка с фундаментални фактори, за което се съди по спада на добива, както в Северна Америка и Русия, само че и продължаващ растеж на запасите от страна на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Brent може да се намали, защото " умерените оценки леко надвишават намаляването на запасите през третото тримесечие ", позволяват анализаторите, само че също по този начин регистрират и опазване на застраховката от геополитически опасности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР