Цената на петрола сорт „Брент“ от Северно море доближи 140

...
Цената на петрола сорт „Брент“ от Северно море доближи 140
Коментари Харесай

Брент подгони 140 долара за барел. Газът се изстреля в космоса

Цената на петрола вид „ Брент “ от Северно море приближи 140 $ за барел, заяви Франс прес. В Европа цените на природния газ доближиха нови върхове, като на хъба TTF в Нидерландия нарастването бе с над 60 % до 345 евро за мегаватчас в утринните покупко-продажби.

Фючърсите на петрола Брент скочиха при старта на търговията в понеделник с 15% до 139,13 $ за барел, достигайки най-високо равнище от средата на 2008 година, когато беше регистриран безспорен ценови рекорден от 147,50 $ за барел. Последва известно връщане обратно на петролните цени към 125 $ за барел, което към момента съставлява тяхно покачване с над 8% от началото на днешната търговия.

Откакто Русия стартира войната в Украйна, цената на барел от този вид нефт се усили с 33%, написа БНР.

Продължаващото трагично повишаване на черното злато идва на фона на риск от западни наказания по отношение на Москва, включващи възбрана за импорт на съветски нефт.

Би Би Си заяви, че Съединените щати договарят със Саудитска Арабия и Венецуела за увеличение доставките на нефт.

Вчера ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че поддържа усилване на глобите против Москва, в това число цялостната възбрана на вноса на съветски петрол. В момента Русия покрива 10% от петролните потребности на Съединените щати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също сподели в неделя, че Съединени американски щати и техните съдружници обмислят възбрана на вноса на съветски нефт и природен газ в опит да се засилят глобите против Русия за нейната инвазия в Украйна.
Газът с нови върхове
В Европа и Англия цените на природния газ доближиха нови върхове, заяви Франс прес. Цената на газа на хъба TTF в Нидерландия скочи с над 60 % до 345 евро за мегаватчас в утринните покупко-продажби, на борсата в Лондон нарастването е над 39 %.

Същевременно съветският газов монополист " Газпром " заяви, че подаването на природен газ през Украйна е с неизменен размер – 109,5 милиона кубични метра на ден, съобщи Ройтерс като се базира на локални организации.

В ранния следобед скокът продължи и прескочи 3400 евро за 1000 куб. м.

В космоса изхвърча и цената на златото, като на тържищата то доближи до 2000 $ за унция в Азия. Това е изцяло разумно поради страховете на вложителите, които " крият " парите си в сигурният дом на златото.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР