Цената на горивата по родните бензиностанции отново тръгна нагоре. Това

...
Цената на горивата по родните бензиностанции отново тръгна нагоре. Това
Коментари Харесай

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре, петролът гони рекорд за 2024 г

Цената на горивата по родните бензиностанции още веднъж потегли нагоре. Това демонстрира информация на профилирания уебсайт Fuelo. Това се дължи най-вече на цената скока в цената на петрола през последните седмици. Към момента черното злато гони рекордна стойност от началото на годината, като междинната цена на международната борса се движи малко над 82 $ за барел.
Прочетете още


Само за последната седмица литър от най-масовия А95 е поскъпнал по бензиностанциите с 2 стотинки. За месец цената на бензина се е повишила с 5 стотинки, като наклонността е нарастването да продължи. Към момента по бензиностанции литър А95 се продава приблизително за 2,65 лева



Още по-голямо повишаване има при дизела, като единствено за седмица цената е скочила с 5 стотинки, а за месец – с 10 стотинки, като упованията на Fuelo са нарастването да продължи.



След дълго време на застой, цената на пропан-бутана също се покачва, като за последния месец нарастването е с 2 стотинки и литъра по бензиностанциите  достигна 1,27 лева



За разлика от другите горива метанът продължава да поевтинява, като за седмица цената му е се е намалила с 2 ст. за кг, а за месец – със 7 стотинки.  Тенденцията при него е понижението да продължи и през идващите седмици.



На този декор Пловдив продължава да е градът, който предлага едно от най-евтиното гориво в страната. Областта заема второ място в класацията за най-ниски цени, като пред Пловдив е само Ямбол. Следват Стара Загора, Русе и Пазарджик.

Средната цена на най-масовите горива в града под тепетата е надлежно: Бензин А95 – 2,62 лева./л, Дизел – 2,72 лева./л, Пропан-Бутан – 1,26 лева./л и Метан - 2,15 лева./кг.

Най-скъпи в страната са горивата в областите Смолян и Кърджали, следвани надлежно от Кюстендил, Плевен и Разград.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР