Цената на доматите в Индия е скочила толкова много, че

...
Цената на доматите в Индия е скочила толкова много, че
Коментари Харесай

Пазят домати с въоръжена охрана

Цената на доматите в Индия е скочила толкоз доста, че се е наложило управляващите да изпратят въоръжена защита, която да пази приготвените за експорт домати в един от щатите, написа Би Би Си.

Търговец на едро на пазар в град Индор, щата Мадхя Прадеш, декларира пред локалното издание Hindustan Times, че всички производители и търговци са мощно обезпокоени за сигурността на своите домати, поради невероятното повишение на тяхната цена.

Той изяснява, че от администрацията на пазара " Деви Ахилиа Бай Холкер " даже са решили да назначат охранители, въоръжени с пушки, които да бранят доматите, най-много до момента в който те биват разтоварвани от камионите, с които идват.

Но Мадхя Прадеш не е единственият индийски щат, където са зачестили кражбите на домати. Съобщения за крадци, които отмъкват тонове стока, на стойност хиляди рупии, са се появили този месец и в други региони на страната.

Всъщност, тази година е била толкоз плодородна в щата Мадхя Прадеш, че земеделските производители безусловно изхвърляха на пътя тонове домати единствено преди месец.

Но защото доматите към този момент са отвън сезона, а мощните и проливни дъждове в някои основни аграрни региони унищожиха цялата останала продукция, станаха причина за невероятния скок в цените.

Кризата с дефицит на домати в някои щати е толкоз сериозна, че един кг от кръглите червени плодове на домата се продават за повече от 100 рупии (1,55 долара), което " крепко удря по джоба на елементарния човек ", оповестява вестник Indian Express.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР