Целогодишно спазвам духовен пост. Старая се да не допускам чувства

...
Целогодишно спазвам духовен пост. Старая се да не допускам чувства
Коментари Харесай

Актрисата Саня Борисова: Цяла година съм на духовен пост


„ Целогодишно съблюдавам нравствен пост. Старая се да не позволявам усеща като злоба, завист и неодобрение през цялата година , а освен 40 дни преди Рождество Христово. “

Това съобщи пред „ България Днес “ актрисата Саня Борисова за началото на коледните пости. Малка четиридесетница стартира през вчерашния ден, 15 ноември, и продължава до 24 декември - Бъдни вечер, в това число. Според духовници не е толкоз значимо да се съблюдава прецизно физическият пост, а човек би трябвало с делата си да покаже, че откровено се е разкаял за волните и неволните грехове, и да потърси помилван.

„ Тази година няма да съблюдавам коледния пост, тъй като той е доста непосредствен до диетата ми. От години не хапвам нито месо, нито прясно мляко, само че прегрешавам с кисело мляко и яйца “, съобщи Борисова. Актрисата проповядва, че доста по-важно е да успеем да се пречистим духовно. Спазвала съм постите години наред и по този начин се отхвърлих от месото. След първия Коледен пост, който направих преди 8 години, вечно го изключих от менюто си. По време на този интервал е хубаво да сме смирени и да не позволяваме порочни усеща катр злоба и завист в съзнанието си. Пречиствайки се духовно, мозъкът ни става по-ясен и сърцата по-топли “, добави актрисата. От изключителна значимост са постите и за Борис Дали . Изпълнителят прецизно ги съблюдава както повелява християнската традиция. Ще съблюдавам рожденският пост, както повеляват православните догми. През тези 40 дни ще бъда по-смирен и ще изключа месото и другите неразрешени артикули. Уважавам, и оценявам българските и християнските обичаи и откогато се помня, съблюдавам постите. Това се отразява и на духовното, и на здравословното ми положение “, показа пред вестника Дали. Според Саня посредством постите човек може да се изповяда.

„ Преди години на втория или третия пост, който бях направила, се изповядах пред български духовник в Рим. Церемонията беше красива, а прекарването зареждащо и забавно “, спомня си актрисата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР