Целият информационен пълнеж, който възниква около саботажа на Северен поток,

...
Целият информационен пълнеж, който възниква около саботажа на Северен поток,
Коментари Харесай

Песков: Целият информационен пълнеж, който възниква около саботажа на „Северен поток”, заслужава внимание

Целият информативен заряд, който поражда към саботажа на „ Северен поток ”, в това число присъединяване на Полша в подкопаването, заслужава внимание. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Разбира се, ние най-внимателно записваме разнообразни приключвания, пълнежи на информация, които се появяват тук и там в медийното пространство към тематиката за терористичен акт и терористичен бойкот към „ Северен поток “, сподели още Песков, разяснявайки обява в The Wall Street.

Германските следователи изследват данни, които може да демонстрират, че диверсантите, взривили газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ", са употребявали Полша като оперативна база.

„ Всяка една от версиите, които се изхвърлят, заслужава внимание “, акцентира представителят на Кремъл.

Песков не изключи, че " Уолстрийт джърнъл " съзнателно е пуснал информация за присъединяване на Полша в атентата на " Северен поток ", с цел да прикрие същинските клиенти на терористичния акт.

„ Не можем да изключим, че цялата тази информация е изхвърлена преднамерено, с цел да отклони вниманието от същинските клиенти на този терористичен акт против сериозна интернационална инфраструктура “, сподели още Песков.

В същото време представителят на Кремъл съобщи, че съветската страна неведнъж е изтъквала, че осъщественото по газопровода " може да бъде осъществено единствено от държавните специфични служби ".

„ Само някаква страна или група страни може да стои зад тази терористична офанзива “, съобщи Песков.

Песков добави още, че Русия съжалява, че не може да взе участие в следствието.

" За страдание, към момента нямаме опция да бъдем част от следствения развой, следствените дейности. Не ни позволяват там. Все още настояваме да има безусловно транспарантно и приобщаващо следствие, интернационално, с цел да се откри кой е поръчал и причинители на това интернационално закононарушение “, сподели Песков.

По-рано в събота The Wall Street Journal, базирайки се на източници, заяви, че немските следователи изследват данни, които биха могли да демонстрират, че саботьорите, взривили газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ", са употребявали Полша като оперативна база. Според тях специалистите са стигнали до извода, че яхтата Andromeda, за която се допуска, че е употребена за доставка на експлозиви до тръбопроводите, е напуснала пристанището на датския остров Кристиян.

Според вестника в интервала сред времето, когато експлозивите са били сложени на двата газопровода, яхтата евентуално е навлязла в териториалните води на Полша, следователите откриват повода за това. В момента е невероятно да се каже сигурно дали яхтата е " достигнала крайбрежията на Полша или се е срещнала с различен транспортен съд в нейните териториални води ", осведомиха източниците на изданието.

В същото време по време на следствието експертите са получили достъп до Андромеда, която пасажерите, съгласно вестника, са върнали неизмита. На борда са разкрили следи от експлозиви, ДНК проби и пръстови отпечатъци. Разследващите в този момент проверяват дали откритото от тях ДНК принадлежи на украински боец, който те идентифицираха по-рано. Други доказателства сочат, че „ Полша е логистичният и финансов център “ за саботажа, отбелязва The Wall Street Journal.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР