Целият ЕС в първата секунда на новия президент на РСМ

...
Целият ЕС в първата секунда на новия президент на РСМ
Коментари Харесай

Провокации от Северна Македония. Защо новият президент не произнесе цялото име на страната

Целият Европейски Съюз в първата секунда на новия президент на РСМ схванаха, че става дума за нещо доста рисково, непознат геополитически план ". Така журналистът Любчо Нешков разяснява в BTV „ Тази заран " клетвата на новоизбрания македонски президент, която провокира поредност от реакции както в Брюксел, България и Гърция, по този начин и в самата Северна Македония. Новият държавен глава употребява в клетвата си единствено името „ Македония ", а не конституционното име на страната - Северна Македония.

Държава Македония не съществува, има нарушаване на закона, на конституцията, на клетвата. Не бива да се търси случайност в думите на Гордана Силяновска-Давкова. Става дума за 70-годишен правист. Тя направи тази постъпка, това не е в квартала в кръчмата и избирателен протест, това е на встъпване в служба по време на клетва, сподели още Нешков.

Посланикът на Гърция София Филипиду напусна Народното събрание в Скопие в символ на митинг още при встъпването в служба на новоизбрания президент на РСМ.

Причината е нарушаване в Преспанския контракт - при произнасянето на клетвата си в Народното събрание Силяновска назова страната си „ Македония ", вместо „ Северна Македония ". Министърът на правораздаването оспорва вчерашната клетва на новия президент на РСМ. Гордана Силяновска-Давкова беше издигната от ВМРО-ДПМНЕ.

Много е значимо незабавно да не търсим интерпретации и пояснения, гръцкият дипломат разбра на секундата и излезе. Българският не си потегли незабавно, само че го приписвам на закъснение, след това имахме реакция на това антиевропейско изявление. Има вакуум и той се попълня от непознат геополитически план, който влиза на македонския терен. Командният център е в Белград, инструмент на съветския свят, сподели още Нешков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР