Цаца с бира – класика в жанра! Най често обаче

...
Цаца с бира – класика в жанра! Най често обаче
Коментари Харесай

И пържената цаца си има цака! Ето как да е хем хрупкава, хем да не залепва и да не нагарча:

Цаца с бира – класика в жанра! Най постоянно обаче хапваме тази дребна риба пържена по заведенията, тъй като считаме, че е трудоемко да си я приготвим вкъщи. Нищо сходно! Днес ще ви разкрием всички секрети на пържената цаца, само че, както се оказва, тя също си има своята „ цака “ – значими стъпки, които не би трябвало да пропущаме, с цел да стане хрупкава, сочна и да не нагарча.

Първо, в случай че не ловите вие цацата, потърсете екземпляри с ярки, ясни очи и чист мирис. Обикновено ще ви трябват шест или повече на човек, тъй че купувайте на едро.

Някои готвачи обичат да отстраняват храносмилателния тракт преди готвене, като отрязват корема или като прерязват гърлото и го изстискват през отвора. Скара и пържена цаца е вкусна и с малко сол, само че най-добре е да добавите малко лимонен сок или добър оцет, с цел да предотвратите насищането на миризма на дребната рибка.

Подправки въз основата на домати или лютеница или мощно айоли с чесън също са чудесни добавки.

 пържена цаца

Как обаче се пържи цаца, с цел да се топи в устата?

Най-добре е за панировка да употребявате не нормално брашно, а примес от царевично и пшеничено. Може да добавите към брашното и подправки като червен пипер, сол и черен пипер. Рибите се овалват в брашнената примес и се пържат, като понякога деликатно се обръщат с решетъчна лъжица. Има и различен метод – с клечки за зъби. На всяка съчка за зъби през очите се нанизват по 5 рибки, овалват се в брашно и се пържат.

Най-лесният метод за готвене на цаца е да загреете тежък тиган – в идеалния случай чугунен – ​​до доста горещо. Изплакнете дребните риби и ги подсушете, след което хвърлете няколко в горещия тиган. След към 1 минута кожата от долната страна ще стартира да прави мехури от парещата топлота на тигана.

Обърнете цацата и гответе почти толкоз време от другата страна, след което ги оставете настрани, с цел да не замръзнат, до момента в който приготвяте останалите. Малките рибки са много мазни сами по себе си.

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР