Трусовете в Турция бяха опустошителни Снимка: БТАДете от Кърджалийско е

...
Трусовете в Турция бяха опустошителни Снимка: БТАДете от Кърджалийско е
Коментари Харесай

Дете от Кърджалийско загина под отломките на сграда в Турция

Трусовете в Турция бяха опустошителни Снимка: Българска телеграфна агенция
Дете от Кърджалийско е открито мъртво под руините на постройка в област Хатай. Все още в неопределеност са 28-годишната му майка и другото й дете. Близките й са удостоверили пред Би Ти Ви тъжната вест.

Все още в неопределеност са други двама българи. До момента над 11 200 са жертвите от опустошителните трусове в Турция и Сирия. Много хора към момента са затрупани под отломките. Издирвателните акции не престават към този момент 3 денонощия, без да стопират.

Страховете са, че вторичните земетресения могат да доведат до сриване на към този момент напукани здания. Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган посети през днешния ден палатковия лагер в окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник. Той акцентира, че страната поддържа жителите по всевъзможен начин.

По думите на президента броят на починалите в Турция вследствие на двете трусове е повишен на 8574 души, а броят на ранените е достигнал 49 133 души.

„ Нашата цел е в границите на една година да създадем в Кахраманмараш и останалите девет потърпевши окръзи същото, каквото направихме в други окръзи, където преживяхме бедствия. Не можем да позволим нашите жители да останат на улицата “, сподели той.

Президентът разгласи, че управляващите са се свързали с хотели в Алания, Анталия, Мерсин и други градове, където да се настанят хора, останали без покрив. Ние ще посрещнем всички техни потребности в хотелите, добави той.

След оценката на вредите ще изплатим помощ от по 10 хиляди турски лири (530 долара) на засегнатите фамилии, добави Ердоган.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР