Тролчетата е високобюджетна, визуално изобретателна анимация на DreamWorks от 2016-а,

...
Тролчетата е високобюджетна, визуално изобретателна анимация на DreamWorks от 2016-а,
Коментари Харесай

"Тролчетата" образоват музикално

" Тролчетата " е високобюджетна, образно изобретателна анимация на DreamWorks от 2016-а, с чудесни песни и с толкоз нелепи персонажи и история, та чак неловко да ти стане. В основата й са миловидните, андрогинни куклички с пъстроцветни свилени коси, основани през 1959 година от датчанина Томас Дам и трансформирали се в играчка шлагер за времето си. А комерсиалният успех на кино лентата предизвика неизбежно продължение, което трябваше да излезе в кината тази пролет и да заведе там нови и нови тълпи родители с дечица в предучилищна възраст. Да, да, но не - сподели Covid-19 и ето, че " Тролчета 2: Турнето " влезе в историята като първата огромна студийна продукция, планувана за киноразпространение, а излязла във видеоформат за домашна консумация. Поне по този начин стана в Съединени американски щати (а също и Англия, Германия, Канада, Южна Корея), където халюциногенно пъстрата и наивно веселичка анимация се оказа животоспасяваща за скучаещите в карантина милиони дечица.

Оттам, допускам, и радушните мнения за кино лентата в тези страни. В нашата част на света въпреки всичко ще можем, въпреки и с половин година забавяне, да се насладим на надрусаните с положително въодушевление пъстроцветни създания по метода, за който са основани - на огромен екран. Главните герои са същите като първия път - Попи и Клон, още веднъж озвучена от Ана Кендрик и Джъстин Тимбърлейк (за потребностите на локалния пазар имаме и озвучена на български версия). Последният няма да пее Can`t Stop the Feeling, само че са планувани доста повече на брой и по-разнообразни караоке номера.

В продължението сърежисьорите Уолт Дорн и Дейвид П. Смит работят с много по-усложнен сюжет, който съставлява нещо като музикална карта за известните жанрове - на екрана стават врагове или съдружници, съгласно случая, поп тролчета (познатите от първия филм) с кънтри тролчета, техно тролчета, фънк тролчета. Класическите тролчета носят букли а ла Моцарт, а хард рок тролчетата се оказват злодеите. 

Ако дотук ви се е завъртяла главата - единствено почакайте. Има даже воин, озвучен от Ози Озбърн. Редом с него чуваме и гласовете на други музикални звезди като Джордж Клинтън, Мери Джей Блайдж, Кели Кларксън и Густаво Дудамел. В смешки и закачки всички стилове вземат решение да се помирят и да зазвучат в една обща мелодия - безспорно политически правилно обръщение за филм, който би разярил всяка алт-райт майчица с изображението на мъжки трол, раждащ през главата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР