Тринадесет военни офицери в момента са задържани и още един

...
Тринадесет военни офицери в момента са задържани и още един
Коментари Харесай

13 военни офицери от Сиера Леоне са арестувани за опит за организиране на преврат, казва министър

„ Тринадесет военни офицери сега са арестувани и още един граждански … в този случай в този момент назоваваме несполучлив прелом “, Бах сподели.

В идващите месеци, откакто президентът на Сиера Леоне Джулиус Маада Био беше избран отново за втори мандат в оспорвано гласоподаване през юни, опитът за прелом в западноафриканската страна в допълнение покачва политическото напрежение в Западна и Централна Африка. Превратите се усилиха в района, с осем военни превземания от 2020 година, в това число в Нигер и Габон тази година.

Жителите на Фрийтаун бяха събудени от звуци на мощна пукотевица в неделя, когато въоръжени мъже нахлуха в основния оръжеен склад в страната най-големите военни казарми, ситуирани покрай президентската вила в мощно охранявана част на града.

Нападателите – в техните десетки – също се насочиха към два пандиза в града, в това число централния затвор, където множеството от повече от 2000 пандизчии са били освободени, съгласно полковник Сюлейман Масакуои, изпълняващ длъжностт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР