Трима души са загинали при катастрофи във Врачанско през февруари,

...
Трима души са загинали при катастрофи във Врачанско през февруари,
Коментари Харесай

Черна статистика: Войната по пътищата взе три жертви за месец във Врачанско

Трима души са починали при произшествия във Врачанско през февруари, научи организация BulNews. Черната статистика оповести регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в месечния си доклад. 
Данните демонстрират, че има растеж на злополуките. През февруари в региона са станали 46 пътно-транспортни катастрофи, от които 12 са тежки. Освен тримата починали, има и 16 ранени жители. В съпоставяне със същия месец на миналата година, ПТП-тата са с 4 повече, починалите са с двама повече, а ранените - с 4 по-малко. 
През месеца за открити  нарушения на водачите са формирани 538 акта, 2376 елементарни фиша и 2399 електронни фиша/клипа за превишена скорост.
За месеца са хванати 25-има водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции. За неизползване на предпазни колани и каски са наложени 189 санкции, за недееспособност – 29, за шофиране без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ – 27.
Издадени са 96 заповеди за използване на насилствени административни ограничения по Закона за придвижване по пътищата, като са прекъснати регистрациите на 31 МПС. Проведени са 31 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижването. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР