Тричленен състав на Окръжния съд в Смолян спря за шест

...
Тричленен състав на Окръжния съд в Смолян спря за шест
Коментари Харесай

Съдът спря делото срещу бившия кмет на Неделино

Тричленен състав на Окръжния съд в Смолян спря за шест месеца делото против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, упрекнат за заграбване в изключително огромни размери. На днешното правосъдно съвещание бе изслушано заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да отговори на въпроса, разрешава ли психологичното и здравословното положение на главния обвиняем – Стоян Беширов да взе участие в процеса. Д-р Бойка Станева, доктор Лиляна Петрова и доктор Цветелина Петкова показаха, че някогашният кмет на Неделино не може да взе участие в наказателното произвеждане поради влошено здравословно положение в резултат на претърпяна злополука. „ Очакваме отчасти възобновяване до една година, само че това може да се откри, откакто бъде осъществен още един обзор “, показаха движимостите лица. (Видеото е архивно.)



Наблюдаващият прокурор Станчо Станчев съобщи, че са налице процесуални спънки за по-нататъшния ход на делото.

„ Намирам, че има предпоставки за прекъсване на процеса. А с оглед специфичността на случая, който касае обвиняване против девет лица, делото не може да продължи и във връзка с останалите “, сподели Станчев. 

Прокуратурата упреква Стоян Беширов и останалите осем души в заграбване на 1 224 845 лева, заплатени за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година Като причинители се показват Стоян Беширов и някогашният секретар на Община Неделино, а техни помагачи са общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури.  



Съдът одобри тройната съдебно-медицинска експертиза и постанови прекъсване на производството против всички подсъдими за период от шест месеца. Един от претекстовете е, че по делото следва да бъдат разпитани 200 очевидци, а материалите са в 200 тома, което прави невероятно да се отделят в ново произвеждане. 

Определението на Окръжния съд предстои на протестиране и обжалване в седемдневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР