Три награди получи българското кино на фестивала в Карлови Вари,

...
Три награди получи българското кино на фестивала в Карлови Вари,
Коментари Харесай

Уроците на Блага на Стефан Командарев спечели Кристален глобус в Карлови Вари

Три награди получи българското кино на фестивала в Карлови Вари, измежду които и огромното отличие " Кристален глобус ".

Те са дадени на кино лентата " Уроците на Блага " на режисьора Стефан Командарев.

" Уроците на Блага " е копродукция на България и Германия. Осмият филм на българския режисьор бе отличен също с премията за най-хубава актриса, присъдена на Ели Скорчева и с Голямата премия на екуменическото жури.

Наградата за Скорчева е премията е за ролята на учителка, която поради телефонни измамници губи всичките си спестявания. С нея Ели Скорчева се завърна в киното след съвсем 30-годишно неявяване.

Вижте и филмовия откъс:

Паричната премия от 25 000 щатски $ за Голямата премия " Кристален глобус " ще бъде поделена сред режисьора Стефан Командарев и продуцентката Катя Тричкова.

Световната премиера на " Уроците на Блага " се прожектира в Карлови Вари и по информация на Българска телеграфна агенция публиката е приветствала кино лентата в продължение на 10 минути след края на прожекцията.

У нас ще можем да гледаме кино лентата на фестивала " Златна роза ", а също така с него ще бъде открита и тазгодишната " Киномания ".

Специалната премия на журито и парична награда от 15 000 евро в Карлови Вари завоюва иранско-германската копродукция на Бехруз Карамизаде " Празни гнезда ", а Бабак Джалали бе отличен с наградата за най-хубав режисьор за " Фремонт ".

Херберт Нордрум завоюва премията за най-хубав артист за ролята си в " Хипнозата " на Ернст де Геер.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР