Три момичета на възраст 7, 11 и 13 години бяха

...
Три момичета на възраст 7, 11 и 13 години бяха
Коментари Харесай

Три деца са в болница в Румъния, къпели ги с препарат за третиране на въшки при овце

Три девойки на възраст 7, 11 и 13 години бяха признати в болница в Румъния, откакто са били изкъпани с препарат за отнасяне на въшки при овцете, оповестява организация Аджерпрес. Най-малкото от децата е в тежко положение и е интубирано. Детето е било преместено от болничното заведение в град Дева в лечебно заведение в по-големия град в региона – Тимишоара, предава Българска телеграфна агенция.

Проверката на полицията в окръг Хунедоара е открила, че майката на девойките е изкъпала главите им с препарат за отнасяне на въшки при овцете. Семейството живее в Оращие - град с население към 17 000 души, намиращ се на към 300 км северозападно от Букурещ. 

През миналата нощ на адреса на фамилията е била извикана Бърза помощ, откакто девойките показали признаци като гадене, повръщане и замаяност. Линейки са откарали децата в незабавния медицински център на Оращие, а по-късно са били трансферирани в окръжната болница в Дева. Седемгодишното момиче е било в най-тежко положение и е било интубирано. Детето е трансферирано по-късно в педиатричната болница в Тимишоара, заяви представителят на Бърза помощ Хунедоара доктор Калин Думитреску.

По случая се води следствие за непредумишлено причиняване на телесни повреди.

Аджерпрес напомня, че предходната седмица бе регистриран сходен случай в окръг Яломица (Южна Румъния). Петгодишно дете умря, а други две деца – на възраст година и 11 месеца и 10 години, бяха признати в болница в тежко положение, откакто се натровили с токсично вещество за обезпаразитяване на овце. Децата били изкъпани с въпросното вещество от баба им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР