Три лавини погребаха за нула време в неделя трима души

...
Три лавини погребаха за нула време в неделя трима души
Коментари Харесай

Три лавини погубиха двама спортисти и известен планински спасител в Алпите

Три лавини погребаха за нула време в неделя трима души в италианските Алпи. Според локалната планинска контролно–спасителна работа аргументите за оформилите се масирани свлачища от сняг са две - неговата огромна мокрота и бързата промяна на студеното време с по-топло, написа Блиц.

Иначе казано падналият през последната седмица изобилен сняг е влажен, не може да се задържи поради повишаващата се ненадейно температура на въздуха и при най-малкото придвижване из него той потегля надолу по стръмнините.

Една от трите жертви на неделната лавинна сеч е скиорка от самостоятелната провинция Алто Адидже или Южен Тирол. Младата жена се спуснала по отворената завчера писта в локален зимен курорт, излязла от нея най-вероятно, с цел да тества по какъв начин се кара в падналия свеж сняг и породената от самата нея лавина я затрупала.

Не могли да й оказват помощ нито пристигналите с вертолети-линейка спасители от регионалния град Тренто, нито нито пък локалните пожарникари. Втората жертва е юноша – сноубордист, който намерил гибелта си на 2800 метра височина в Алпите западно от Торино.

Момчето се изкачило с още трима другари, с цел да се спуснат по скат, който познавали добре, само че провокирали свличането на голямата маса сняг. За страдание починалият бил лидерът на другите сноубордисти, до момента в който тях тримата бялата гибел ги пожалила по знамение.

Третият умрял е извънредно умел планински избавител и алпийски екскурзовод от фамозния зимен курорт Червиния, намиращ се в северозападната област Вале Д’Аоста. Името му е Роберто Ферарис, на 49 години и бил излязъл да тренира ски-алпинизъм. За жал лавината го затрупала на 2300 метра надморска височина.

Неделната покруса в Алпите накара шефовете на Националния координационен център на планинските контролно-спасителни служби да насочат през днешния ден по радиата и малките екрани апел към италианците да не вървят през околните дни в планините, с цел да практикуват зимни спортове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР