Три дни след като Корнелия Нинова беше преизбрана за председател

...
Три дни след като Корнелия Нинова беше преизбрана за председател
Коментари Харесай

Спор в БСП дали вотът за лидер на партията е бил честен

Три дни откакто Корнелия Нинова беше избрана отново за ръководител на Българска социалистическа партия, разногласията в левицата не престават, оповестява NOVA. Един от претендентите за поста – Красимир Янков изрази подозрение, че гласуването е било манипулирано посредством вота в мобилните секции. От Изборната комисия на партията отвърнаха, че всеки претендент е имал покровител, който е следил за нарушавания и такива нямало.

На изборите в събота Красимир Янков получи 2,1% от вота на социалистите. Твърди, че гласуването е било предрешено.

„ Изборите бяха опорочени и ние го декларирахме с другите участници – Валери Жаблянов и Георги Тодоров, още преди да се състоят”, сподели той.

„ Вратичка за манипулиране на вота Янков видя в мобилните секции. „ Кашони, които се разнасяха от врата на врата. Дори основанието, че в обособените обитаеми места не може да съществуват секции от 7 до 19 ч. не оправдава мобилни екипи, които обикалят в София, Варна, други огромни градове”, добави Янков.

От Изборната комисия на Българска социалистическа партия опазиха преизбирането на Нинова - нарушаванията в изборния ден са били незначителни, а проблем с мобилните секции не е имало. „ Направих си труда да ревизира протоколите от мобилните секции. Резултатите за обособените претенденти са съпоставими с тези в стационарните изборни секции. Ако имаше някаква операция, би следвало резултатите в мобилните секции да се разграничават радикално в интерес на един или различен претендент, само че такова нещо не се наблюдава”, съобщи Емил Войнов – ръководител на Изборната комисия в Българска социалистическа партия.

И припомниха, че всеки претендент е имал право на покровители, които да наблюдават да няма нарушавания. „ Преди тръгването към идващото местоположение на кутията се залепяше хартиена лента, подписана освен от членовете на ЦИК, само че и от застъпниците”, уточни още Войнов.

Янков показа и своя версия за изборния резултат. Според него макар поддръжката от над 80% на вота за Нинова, съвсем половината партийци не са упражнили правото си на избор.

„ Членовете на Българска социалистическа партия са оповестени, че са 81 000, гласувалите за Корнелия Нинова са 53%, с толкоз беше определена и преди 4 година Тя не съумя да консолидира за тези 4 година, каквато получи при избирането си, такава е и в момента”, разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР