Три дни планински спасители издирваха в Стара планина двама турист

...
Три дни планински спасители издирваха в Стара планина двама турист
Коментари Харесай

Планински спасител от Карлово: Два дни и една нощ издирвахме хората от фалшивия сигнал за Стара планина

Три дни планински спасители издирваха в Стара планина двама екскурзиант - мъж и жена с травма на крайници. Вчера обаче се оказа, че спасителите са били пратени безусловно за зелен хайвер. Сигналът е бил подправен. От полицията оповестиха, че създателят на лъжливото известие, подадено на телефон 112, е 25-годишен овчар от Карлово. Полицията към вчерашния ден го търсеше, с цел да го арестува. 

За жал информацията, която постъпи при нас беше доста нищожна, само че нашата задача е да намерим хората и да им окажем помощ по най-бързия метод. В акцията участваха към 30 планински спасители от пет отряда. Издирвахме хората една нощ и два дни. В последна сметка се усъмнихме.

Това разяснява пред Нова тв Христо Стаматов, шеф на отряд на ПСС в Карлово. 

Аз не познавам индивида, който е излъгал. Говори се, че индивидът има някакви отклонения, само че това са клюки. Аз не го познавам персонално и не мога нищо да настоявам, добави той.

Има и други случаи сходни. Понякога хората, които са се обадили за помощ, съумяват сами да си оказват помощ, само че без да се обадят и да кажат, че към този момент нямат потребност от нас, разяснява той.

Законът обаче планува наказване до 2 години затвор, в случай че подадеш подправен сигнал за бедстващи хора. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР