Три четвърти от българските домакинства изпитват затруднения и се стараят

...
Три четвърти от българските домакинства изпитват затруднения и се стараят
Коментари Харесай

Алфа Рисърч разкри ефекта на Промяната: Българите мръзнат и седят на тъмно, за да пестят пари от ток

Три четвърти от българските семейства изпитват усложнения и се стараят да понижават потреблението на ток, с цел да смекчат ценовия потрес върху фамилните си бюджети в обстановката на енергийна рецесия и нарастване цените на електрическата енергия.

Това демонстрира проучване на " Алфа Рисърч ", извършено на 31 януари за Българска национална телевизия. Реализирано е измежду панелна извадка от 403 пълнолетни жители от цялата страна. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по телефона.

Оценките за напъните на страната за преодоляване на рецесията остават сериозни, а упованията за въздействието на напрежението сред Русия и Украйна - песимистични, показват анализаторите.

Неяснотата към аргументите за сериозния растеж на цените в допълнение спомага за тази сдържаност, защото не разрешава на хората да създадат действителна оценка, дали държавното управление работи в вярната посока, или не, се измежду изводите от експресното допитване.
свързани новини28610на 08.02.2017
Попитани какви ограничения за понижаване на разноските за електрическа енергия подхващат в своето домакинство, 48,7 на 100 дават отговор, че употребяват по-малко ток. 38 % от хората пренасочват част от потреблението към нощната цена, 28 % от запитаните се насочват към други източници за отопление и сила, 22 % пък подменят някои уреди с по-енергийно ефикасни. Една четвърт от сънародниците ни не са подхванали досега специфични ограничения. Причините за това могат да са както неспособност да се ограничи повече потреблението, по този начин и неналичието на такава нужда (най-вече тъй като енергийните разноски за отопление не са свързани с електричеството), означават анализаторите.

Противоречиво е мнението за подхванатите от страната ограничения за поддръжка на бизнеса и семействата, показват от организацията. Изцяло положителна оценка показват едвам 10 на 100. Доминира настройката, че се вършат обособени неща, само че не се употребяват всички благоприятни условия (49 процента). Значим е делът и на най-недоволните и ощетените, съгласно които страната не подхваща ограничения (41 процента).

Бъдещ растеж в отрицателните оценки за ролята на ръководството в оправянето в енергийната рецесия може да докара и до обществено напрежение с мъчно предвидими резултати, разясняват от " Алфа Рисърч ".



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР