Третото издание на оперно-оперетния фестивал се провежда на фона на

...
Третото издание на оперно-оперетния фестивал се провежда на фона на
Коментари Харесай

„Севилският бръснар“ постави начало на Летните музикални празници във Видин

Третото издание на оперно-оперетния фестивал се организира на фона на емблематичната забележителност Стамбол капия в центъра на Видин. Събитието бе намерено публично от заместник-кмета по филантропични действия и обществена политика на Община Видин Борислава Борисова.

„ С извънредно неспокойствие стоя на тази сцена – едно прелестно място за провеждането на един прелестен фестивал. За трета поредна година Видин е хазаин на Летните музикални празници, чийто подстрекател е нашата съгражданка проф. Иванка Нинова. Сърдечни благодарности от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков, от името на общинското управление и от мое име към нея и към всички, които сплотиха старания и креативна сила, с цел да стане допустимо това влиятелно музикално събитие, което се трансформира към този момент в традиция и е част от богатата културна стратегия на Общината “ – сподели Борисова и пожела две незабравими вечери с оперното и оперетното изкуство.

Проф. Иванка Нинова, която е почетен жител на Видин, оперна певица и учител по класическо пеене в НМА " Проф. Панчо Владигеров ", от своя страна благодари за финансовата и морална помощ на Община Видин и на всички останали съидейници, подкрепили Летните празници: „ Заедно с Държавна опера – Варна, съдружие „ Опера за България “ и Симфониета – Видин ние трета година съумяваме да създадем този фестивал. Надявам се да прекарате две прелестни вечери, поисквам Ви прелестно слушане “.



Почитателите на оперното изкуство се любуваха на известното произведение на Джоакино Росини - „ Севилският бръснар “, под диригентството на маестро Григор Паликаров. В функциите видяхме Владимир Бурянов (граф Алмавива), Любен Байчински (доктор Бартоло), Добромир Момеков (Фигаро), Христина Трайкоска (Розина), Петър Найденов (Базилио), Дзан Юнян (Фиорело) и Аида Пипоян (Берта).

Летните музикални празници не престават на 8 юли, когато от 20:00 ч., още веднъж пред Стамбол капия ще бъде показана обичаната оперета „ Веселата вдовица “ на Франц Лехар.

Режисьор на спектаклите е Александър Мутафчийски. Участва общински хор " Гена Димитрова " – Плевен, с диригент Анелия Дечева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР