Трети сезон на криминалната драма Кръв във Виена“ (Vienna Blood)

...
Трети сезон на криминалната драма Кръв във Виена“ (Vienna Blood)
Коментари Харесай

Кръв във Виена – ранните дни на киното, криминални случаи и мода от 1900-те - Медии

Трети сезон на престъпната драма „ Кръв във Виена “ (Vienna Blood) – от сценариста Стив Томпсън (Sherlock, Deep State, Leonardo), по претекстове от бестселърите за Макс Либерман на създателя Фрак Талис, дебютира на 9 януари по.

Заснет на британски на терен във Виена и Будапеща, сезон трети е режисиран от номинирания за Оскар и Еми Робърт Дорнхелм (Anne Frank: The Whole Story), а в основните функции още веднъж са Матю Биърд (The Imitation Game, Dracula, Avenue 5) като Макс Либерман и Юрген Мауер (Vorstadtweiber, Tatort) като полицейския контрольор Оскар Райнхарт.

„ Кръв във Виена “ се случва в 1900-те: епоха на философия, просвета и изкуства. Брилянтният млад доктор Макс Либерман (Matthew Beard) и контрольор Оскар Райнхарт (Juergen Maurer) проверяват серия необикновени и обезпокоителни убийства. Необикновените психически умения на Макс и физическата устойчивост на Оскар ги водят към разрешаването на някои от най-мистериозните случаи на австрийската столица.



Третият сезон стартира напролет на 1908 година, когато брилянтният млад британски доктор Макс Либерман и упоритият детектив контрольор Оскар Райнхард работят към този момент като одобрени сътрудници в разкриването на закононарушения. Животът на Макс се е трансформирал - в този момент той е оповестен създател в региона на престъпната психопатия, до момента в който репутацията на Оскар е подкрепена от сполучливите му следствия взаимно с Макс.

За първи път от доста време Оскар наподобява подготвен да допусне някого в живота си, само че за Макс любовта не върви толкоз безпрепятствено. Амелия Лидгейт се е завърнала в Англия, усещайки, че сантименталната връзка сред Макс и Клара не е приключила; от своя страна, Клара е развалила годежа си и към този момент не мисли за брак и кариера на фешън журналистка.



Снимки: Epic Drama

“Смятам, че този род е приказен, “ споделя Матю, когато го питат какво му харесва в детективските истории.

„ Това е страхотна база, върху която можеш да надграждаш с всевъзможни забавни културни и политически препратки. В този сезон, да вземем за пример, става дума и за фешън къща, и за кино студио за нямо кино. Тези любопитни истории могат да бъдат показани през престъпните случаи. С този род можеш да направиш всичко. ”

Оскар на собствен ред наподобява отворен за сантиментална връзка в новия сезон – за пръв път от доста дълго време. Но както би споделил Макс: „ Може ли някой от нас в действителност да избяга от предишното си? “

Актьорът в ролята на Оскар, Юрген Мауер, признава, че е огромен почитател на поредицата: “Кръв във Виена “ има всичко, което аз чакам от един добър сериал. Виена от 1900-те е най-удивително място в най-удивителното време в последните 200 години. Какво по-хубаво можеше да ни се падне? ”



Новите три кино лентата на престъпната драма „ в ера “ се случват в 1908 година Брилянтният млад доктор Макс Либерман и издръжливият детектив контрольор Оскар Райнхарт към този момент са одобрен екип за разрешаване на закононарушения.

Героите ще се занимаят със случаи в стилния квартал, търговията с китайски антики и очарователния нов свят на киното. Изненадващо, обаче, новият сезон, сниман в Будапеща, е доминиран от… любовта!

“Има любовни триъгълници на всички места ”, споделя по отношение на сезон трети Матю Биърд в ролята на Макс Либерман. Младият артист е прочут най-много с функциите си в номинирания за Оскар The Imitation Game и известния сериал Avenue 5.

“Всъщност най-здравата връзка се оказва нашата. Наистина сме солидна двойка ”, прибавя с усмивка Юрген Мауер, който играе колегата на Макс, детектив Оскар Райнхарт. Австрийският артист има просторен опит с престъпните драми поради титулярната си роля в един от най-известните европейски престъпни сериали - Tatort.

Тази „ остаряла двойка “ претърпя много в предходните сезони. “В началото Макс и Оскар бяха в спор, “ разяснява Матю Биърд.

“Макс има вяра буйно в новата просвета психоанализа, а Оскар по никакъв начин не се вълнува от света на умозрителното. С течение на времето, обаче, развиват взаимно почитание. А и другарство. В трети сезон, обаче, избуява нов спор: Макс е написал книга за психопатията на престъпния разум, а Оскар стартира да се чуди дали Макс не се вълнува от тези убийства единствено от его и суетност. Така че те би трябвало да се изяснят по този въпрос. ”



За благополучие на помощ им идват дамите: една от тях е годеницата на Макс – Клара (Луизе декор Финк), която е станала фешън публицист, а другата е сестрата на Макс - Леа, която се занимава със фамилния бизнес, а в този момент към този момент има и любовно въодушевление. “Тъкмо това желаех ”, възкликва Шарлийн Макена (може да сте я забелязали в Peaky Blinders и Bloodlands), която е в ролята на Леа.

В трети сезон се трансформират освен героите, само че и снимачната площадка: сниман е в Будапеща, а не във Виена. Според актрисата Шарлийн Макена, това, че е сниман на терен, а не в студио, прибавя към особения темперамент на сериала.



“Когато се върнеш на снимачната площадка, сложиш си костюма, видиш този приказен фон, имаш възприятието, че година и половина от предходния сезон не се е случила, “ споделя артиста Юрген Мауер.

Подобно на него, Шарлийн Макена е очарована: “Когато дойдеш на работа, се приземяваш. Казваш си: „ Погледни прелестния свят, в който имам шанса да играя! “ Всичко е толкоз точно и неповторимо, че е фантастично. “

Все отново тя не би желала да живее в 1908 година по една причина – корсетите. “Бих отишла там за ден или може би уикенд, само че да остана – не, благодаря! ”

Vienna Blood е доста повече от необикновен престъпен сериал „ в ера “. Когато на номинирания за Emmy режисьор Робърт Дорнхелм (Anne Frank: The Whole Story, 2001) му оферират работата, той е сюрпризиран:

“Приех, тъй като това е доста повече от кримка ”, споделя режисьорът, който сходно на Макс Либерман е пристрастен от логиката на психиката на героите и съпътстващата история.

„ Кръв във Виена “ сезон трети е дава повече от разрешаване на престъпни случаи от преди 110 години! Сложни характери и усеща, фантастични местоположения и елементи, романс и още нещо – всеки понеделник от 22:00 часа по Epic Drama. Повторение – събота в 22:45 часа.



Epic Drama е ТВ канал от фамилията на Viasat History, отдаден на най-хубавите трагични сериали в ера от последните години, наличен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България, във видеотеката на Vivacom и EON TV.

За програмата на Epic Drama канала посетете Следете и и.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР