Трети ден продължи дебатът в парламента по темата дали в

...
Трети ден продължи дебатът в парламента по темата дали в
Коментари Харесай

Депутатите без задължение за зелен сертификат, ПП не иска парламент хоум офис“

Трети ден продължи дебатът в Народното събрание по тематиката дали в постройката да се влиза единствено със наложителен зелен документ. Темата стартира след декларация от страна на " Демократична България ", след която проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия взе отношение и съобщи, че Българска социалистическа партия е за зелен документ в Народното събрание и цялата група на ПГ на Българска социалистическа партия е с подобен . " Не сме били в никакъв случай срещу, бяхме срещу метода на въвеждането му, защото беше неумело ", изясни Михайлов.

Той чака въпреки всичко депутатите да одобряват решение за зелен документ след няколко дни, само че прикани това да не се вкарва механично за всички държавни институции , защото имат своите специфики.
 Зеленият документ - мерило за отговорността на Народното събрание, съгласно Демократична България
Зеленият документ - мерило за отговорността на Народното събрание, съгласно Демократична България

Симидчиев: България няма потребност от страхливи народни представители

Маноил Манев от ГЕРБ уточни, че в Народното събрание " се опасяват да кажат , че зеленият документ би трябвало да важи или за всички, или за никой ". " Щом вашият министър не може да си оправи заповедите, би трябвало да бъдем почтени - или разпоредбите важат за всички, или за никого, няма друга теза, няма други философствания ", сподели той.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия акцентира, че в обществото се е затвърдило чувството, че депутатите имат по-различен статут от другите .

Не зеленият документ е картата, която се размахва на служителя на реда, когато те спрат за превишена скорост , когато не се актуализират пенсиите, а депутатските заплати се подвигат, когато се обаждат по телефона, с цел да уреждат следващата калинка, сподели той. Колко ли са на от " ", попита Зарков. Това е отношението на депутатите и властници към закона и това е тематика, безапелационен е Зарков.
 Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в Народно събрание без зелен документ
Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в Народно събрание без зелен документ

Апелира Политическа партия да преразгледа решението си...

Трети ден се дебатира в залата на националното заседание по тематиката, сподели и Десислава Атанасова от ГЕРБ. Как се чака българските жители да съблюдават правила като общество и дружно да се надигнем против което и да е предизвикателство, в случай че тъкмо ние не съблюдаваме разпоредбите . Тя прикани да се намерения по тематиката, " защото неприемането на зелен документ ще е неприятен знак към работодателя на депутатите - българския народ ".

Делян Добрев от ГЕРБ изиска пък да бъде направена инспекция на депутатите без маски в залата и в наличието на служебния министър Стойчо Кацаров нарушителите да бъдат санкционирани.

Виктория Василева, зам.-председател на Народното събрание от Има Такъв Народ, добави, че зелен документ не може да се изисква на работно място , а Народното събрание е такова - не е мол или ресторант , да се разноските г-жо Атанасова , обърна се тя към ръководителя на ПГ на ГЕРБ.

Атанасова й отговори, базирайки се на заповедта на Министерство на здравеопазването, че " доктор, санитар, с цел да влезе да упражни конституционно обезпечено право на труд - би трябвало да е имунизиран или да има антигенен тест или PCR . Това е доста по-различно от всички нас, които изпълняваме конституционната си активност. Това важи за децата, учителите, бизнеса и така нататък ", изреди Атанасова. Тя е възмутена, че след " толкоз изгубени животи, не престават да водят дебата в Народно събрание ".

Иван Димитров от Демократична България прикани да се постави завършек на тематиката и заяви, че парламентарната група ще внесе преднамерено решение, с което да се дебатира тематиката за зеления документ.

Цончо Ганев от " Възраждане " бе краен: " Хора, които доведоха България до просешка сопа, желаят инспекции и санкции. Не управлявате сега ", обърна се той към народните представители от ГЕРБ.
 Кацаров прикани: Нека има наложителен
Кацаров прикани: Нека има наложителен " зелен документ " и в Народното събрание

Договорили сме над 4 милиона теста

Асен Василев изиска преустановяване на дебата и ръководителят на Народно събрание Никола Минчев го приключи и изиска гласоподаване на предлагането на ГЕРБ за наложителен зелен документ. След първо гласоподаване от " Възраждане " желаеха прегласуване заради техническа неточност от тяхна страна. Предложението бе отхвърлено със 102 гласа срещу въвеждането на зелен документ и 16 " въздържали се ". За зелен документ като пропуск за постройката на Народното събрание гласоподаваха 77 депутати .

Впоследствие бе гласувано решението за приемане на правила за отдалечено присъединяване в съвещанията на Народното събрание за народни представители, сложени под наложителна коалиция или карантина поради ковид. Решението бе признати със 155 гласа " за ", 19 " срещу ", 18 " въздържал се " .

Антон Тонев от Политическа партия аргументира негативен избор и позиция на партията. По думите му - дебатът е бил преместен . Той подсигурява, че всички от групата са със зелен документ. Но този спор би трябвало да се организира настрана идната седмица, по тази причина гласувахме срещу, с цел да не превърнем Народно събрание в хоум офис и да оставим дебатите онлайн, сподели той.

И здравният министър Стойчо Кацаров разяснява проблема.

Ние сме парламентарна република - Народното събрание е висшият държавен орган и считам, че то би трябвало единствено за себе си да реши дали има зелен документ . Надявам се депутатите да обсъдят още веднъж въпроса, дано им дадем време. Заповедта на Министерство на здравеопазването не касае Народното събрание , сподели Кацаров.

, призна министърът.

Той изясни, че правилото, който е определен от епидемиологична позиция, е не дали му е симпатична здравната администрация, Народно събрание или Върховния съд, а работното място поради това, че там са едни и същи хора, които са в контакт, а няма среща на хора - рискът е доста по-малък от епидемиологична позиция , не е типичната администрация.

Най-правилно е Народното събрание да реши въпроса и да поеме отговорност и да насочи апел на цялото население, безапелационен е той. Да покажем, че всички сме единни, а не да ме оставят да се оправям самичък, заключи Кацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР