Третата по активи банка у нас - УниКредит Булбанк сменя

...
Третата по активи банка у нас - УниКредит Булбанк сменя
Коментари Харесай

УниКредит сменя предварително дебитните карти на 1 млн. клиенти


Третата по активи банка у нас - " УниКредит Булбанк " сменя дебитните карти на 1 милион клиенти в идващите 12 месеца, като част от тях към този момент са получили предупреждение за преустановяване на връзките си с банката за актуалните си карти. Това е резултат от решение на централно равнище - всички 13 банки от групата на УниКредит да сменят Visa с Mastercard. Досега банката работеше извънредно с Visa.

В България обновяването на 1 млн. дебитни карти ще се прави поетапно.

„ Всеки месец част от клиентите ни ще получават известие, че дебитната им карта ще бъде актуализирана. Това ще продължи в границите на 12 месеца, като крайната дата за действие на актуалната Visa дебитна карта е друга, по отношение на месеца в който се случва обновяването, “ обясниха от УниКредит Булбанк за „ Булевард България “.

Някои от клиентите на банката към този момент са известени, че до дни ще би трябвало да получат преиздадената си дебитна карта с бранд на Mastercard, без значение от това, че валидността на досегашните им карти към момента не изтича.

Преиздаването на картите е гратис за потребителите, като се резервират настоящите ценови условия и направените месечни онлайн абонаменти, излиза наяве от известието на УниКредит.

За разлика от дебитните, при кредитните карти миграцията към Mastercard ще бъде единствено за новоиздадените. Действащите кредитни карти няма да бъдат обновявани.

Новите карти ще са вид Mastercard Touch Card™ с годност 6 години. Веднага, откакто ги получат, клиентите ще би трябвало още веднъж да ги задействат в профила си за мобилно банкиране " Булбанк Мобайл ".

Картите са направени от рециклирана пластмаса и имат с разрез, който разрешава различаване на типа разплащателна карта посредством досег за незрящи.

Решението за промяната на VISA с Mastercard централно равнище e оповестено на 26 май 2023 година. То се отнася за всички 13 банки от групата на Уникредит и последователно ще бъдат заменени 20 милиона карти.

В рамките на миграцията към Mastercard, УниКредит в България разгласи, че до 30 юни за всяко заплащане с Mastercard банката ще подарява по 1 стотинка в поддръжка на " Очи на четири лапи " за развъждане на кучета водачи за незрящи.

Очакванията са сумата да е към 90 000 лв..

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР